Policisté zastavili na D5 dodávku, tísnilo se v ní 48 běženců

V pátek ráno v 8.30 hod. byl na dálnici D5 na 85 km ve směru na Rozvadov kontrolován policisty odboru cizinecké policie dodávkový vůz tovární značky Mercedes Benz s maďarskou mezinárodní poznávací značkou.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Na místě bylo zjištěno, že se v jeho nákladovém prostoru nachází 48 běženců, přičemž se zřejmě jedná o osoby pocházející ze Sýrie, Iráku a Afgánistánu. Mezi osobami je šest žen a šest dětí. Řidič dodávkového vozu z místa uprchl a v souvislosti s jeho jednáním je nyní vedeno další šetření, kterým se zabývají policisté služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Plzeň - venkov.
     "Na místo jsme vyslali autobus, který uprchlíky převezl do objektu cizinecké policie k  provedení náležitých služebních úkonů. Nyní zajišťujeme tlumočníky, budeme zjišťovat totožnost osob, jejich státní příslušnost, zaprotokolujeme jejich výslechy a budou prováděny další náležité úkony spojené se správním řízením. Po provedení nezbytných úkonů budou osoby umístěny do zařízení pro uprchlíky s volnou kapacitou," říká policejní mluvčí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 22.08.2015 06:01



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka