Pondělní Jeden svět: Normální autistický film i zmetci

Po dokumenty nabitém víkendu začíná druhý týden festivalu! V pondělí veřejnost na Moving Station čekají čtyři dokumenty a čtyři zajímavé debaty.

Cílená propagace v Plzni

Od 18.00 hodin se rozběhne projekce dvou dokumentů. Vzpomínky na holocaust a vepřín v Letech u Písku jako pomník lhostejnosti představí snímek Díra v hlavě. Ten na festivalu získal zvláštní uznání poroty České soutěže. Po jeho skončení bude s diváky debatovat Jana Horváthová, která v roce 1991 stála u zrodu Muzea romské kultury, od října 2003 je jeho ředitelkou. Ve své odborné práci se věnuje zejména orální historii a dějinám původních českých a moravských Romů.

Ve stejný čas začne promítání filmu Normální autistický film, který získal na festivalu cenu poroty České soutěže. Snímek z dílny Miroslava Janka nabourává představu o autismu jako nemoci. Snímek uvádíme se speciálními titulky vhodnými pro neslyšící osoby. Hostem divácké debaty bude Zuzana Bartoňová, která v Plzni pomáhá rodičům dětí s autismem.

Od 20.30 hodin promítneme další dva dokumenty. Víte, že počítačová hra může být nástrojem pro plánování rozvoje měst a veřejného prostoru? Přesvědčí Vás o tom dokument Rozehraj své město. Hostem divácké debaty bude Marek Sivák, architekt z plzeňské společnosti Pěstuj prostor.

Posledním pondělním dokumentem budou Zmetci. Film sleduje fungování střední školy uprostřed Mohavské pouště v Kalifornii, která dává poslední šance dospívajícím lidem z problematických rodin. K tématu výchovných problémů a motivace k  dalšímu vzdělávání mladých lidí ze sociálně znevýhodněného prostředí přijdou debatovat pracovníci společnosti Člověk v tísni Vlastimila Feistingerová a Jindřich Houška, kteří pracují v probačním programu pro mládež a intervenují u mladých lidí na poli kariérního poradenství.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 10.04.2017 07:42



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka