Poslední víkend bude v Dobřanech a Šlovicích ve znamení nejen dětských oslav

Poslední květnový víkend bude v Dobřanech plný kulturních událostí a oslav. Folklorní soubor Vozembach oslaví své desáté narozeniny, sobota bude ve znamení Dobřanských májových slavností a v neděli se na Kotynce bude slavit Den dětí.

Cílená propagace v Plzni

V sobotu ožijí Dnem dětí také Šlovice.

Vozembach slaví 10 let
V pátek 27. května slaví své desáté výročí folklorní soubor Vozembach. Ve slavnostním programu v Káčku vystoupí od 18 hodin malá dětská lidová muzika Vozembach a taneční oddělení při ZUŠ J. S. Bacha Dobřany, část lidové muziky Osminka z partnerské ZUŠ Taussigova Praha a folklorní soubor Bobáňovci ze Slovenska. Kromě toho bude veřejnosti představen sponzor souboru, který jej bude v dalších deseti letech finančně podporovat – dobřanská firma APPLYCON s.r.o. Galavečer začíná v Káčku v 18 hodin.

Májové slavnosti
V sobotu 28. května ožijí Dobřany další ze svých tradičních akcí, Dobřanskými májovými slavnostmi. Začnou hodinu po poledni Selskou jízdou, jejíž průvod projde městem a skončí na náměstí. Zde se během odpoledního programu od 14 do 20 hodin vystřídají seniorský taneční a pěvecký soubor Dobřanské bábinky, dětská lidová muzika Vozembach, pražská dětská lidová muzika Osminka, slovenský folklorní soubor Bobáňovci, Cimbálová muzika Milana Broučka a jihočeská dechovka Nektarka. Chybět nebude ani řemeslný jarmark nebo možnost svézt se na koních v nedaleké jízdárně ve Vančurově ulici.

Den dětí na Kotynce
V neděli 29. května se po zimní přestávce opět otevře koupací biotop Kotynka. Slavnostní otevření doprovodí oblíbený Den dětí. Jeho součástí opět budou aktivity, které připravily dobřanské organizace a spolky, jako jsou rybáři, pionýři, skauti, hasiči nebo Mladí pro Dobřany, kteří jako každým rokem chystají populární kárkování.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 28.05.2016 08:07



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka