Přehlídku tvorby amatérských divadel pořádají sokolové a skauti v Červeném Hrádku

V Červeném Hrádku budou k vidění představení ochotnických divadelních souborů z Plzeňského kraje. Zástupci TJ Sokol a skauti se rozhodli, že naváží na zdejší padesátiletou divadelní tradici.

Jarní servisní akce AUTO CB

Od čtyřicátých do devadesátých let minulého století tady totiž působila amatérská divadelní společnost D41. Nově tak budou místní nadšenci každoročně pořádat regionální přehlídku představení ochotnických divadelních společností.

 V pátek 8. prosince vystoupí v sokolovně v Červeném Hrádku trio Memories z Chrástu. V představení Cesta kolem světa za 80 minut zazáří například Milan Benedikt Karpíšek nebo Roman Krebs. Prostřednictvím písniček provedou diváky Evropou i Amerikou

13. ledna pak vystoupí divadlo Dipold se svojí lehce absurdní komedií. Diváci se mohou těšit na populární herečku Blanku Luňákovou, známou především z divadla Alfa. První ze série představení se uskutečnilo v říjnu a bylo vyprodáno. „Takový úspěch jsme ani nečekali. Tento ročník považujeme za začátek nově založené tradice. Už nyní připravujeme další ročník. Rádi bychom přehlídku uspořádali vždy v období od září do prosince,“ říká předseda TJ Sokol Červený Hrádek Martin Kubin. „Uvědomili jsme si, že v dnešní internetové a uspěchané době je pro lidi důležité se osobně potkávat a sdílet společně zážitky. Jsme rádi, že se můžeme podílet na organizaci přehlídky. Vstupné je dobrovolné,“ dodává členka výboru TJ Sokol Červený Hrádek Jana Tomšíková. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka