Prezident navštívil Domažlicko, v pátek míří na Plzeňsko a do Zbiroha

Holýšov, Domažlice, Kostelec a Stříbro. Do těchto měst vedla cesta prezidenta České republiky Miloše Zemana druhý den návštěvy v Plzeňském kraji. Na každém místě na jeho příjezd čekaly stovky lidí.

Jarní servisní akce AUTO CB

První zastávka ve čtvrtek 5. března 2015 byla na Městském úřadě Holýšov, kde se prezident setkal se starostou a zastupiteli obce. Následovalo jednání s vedením společnosti EvoBus, prohlídka závodu a také setkání se zaměstnanci firmy a občany Holýšova. Výrobní halu společnosti zaplnilo několik stovek lidí, kteří také spolu s prezidentem uctili v poledne minutou ticha na počest obětí z Uherského Brodu.

Velký počet příznivců očekával příjezd prezidenta také na náměstí v Domažlicích. Po setkání se starostou města Miroslavem Machem, zastupiteli a dalšími osobnostmi regionu se prezident opět setkal s občany a odpovídal na jejich dotazy. Tentokrát byl zájem tak veliký, že se lidé nevešli do sálu Městského kulturního střediska. Po slavnostním obědě se členy Rady Plzeňského kraje, zástupci starostů a osobností kraje odjela prezidentská kolona do Kostelce – obce, která získala v roce 2014 titul Vesnice roku. I zde byl scénář obdobný, po setkání se starostou obce pozdravil prezident v místním společenském sále tamní obyvatele. Dotazy se týkaly například prezidentova názoru na situaci v národním parku Šumava či umístění vojenských základen USA v Evropě. Po podpisu do pamětní knihy obce a dekorování praporu zamířil Miloš Zeman do Stříbra.

Ve Stříbře přivítal hlavu státu starosta Karel Lukeš a po krátkém jednání prezidenta doprovodil do budovy kina, kde jej netrpělivě očekávali místní. Zde hovořil Miloš Zeman například o nutnosti zřizování hospiců a dostalo se také na dostupnost nemocniční péče na Tachovsku.

Druhý den návštěvy byl zakončen soukromou večeří v Plzeňském hotelu Golden Fish. V pátek 6. března se prezident setká v 10:50 hodin s obyvateli Nýřan a poté ve 12:35 hodin s občany Kralovic. Návštěvu kraje hlava státu završí tiskovou konferencí v 15:30 na zámku Zbiroh.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
06.03.2015 09:32



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka