Prezident Zeman dostal Hurvínka, ve čtvrtek míří do Domažlic

Po necelém roce zavítal na návštěvu Plzeňského kraje prezident České republiky Miloš Zeman. Na krajský úřad dorazil ve středu 4. března 2015 v 10:30 hodin v doprovodu manželky Ivany Zemanové.

Jarní servisní akce AUTO CB

První den návštěvy se setkal se zastupiteli Plzeňského kraje, poslanci a senátory za kraj, zaměstnanci Škody Elektric, studenty a primátorem města Plzně.

Návštěva regionu začala na Krajském úřadu Plzeňského kraje, kde po krátkém soukromém setkání prezidenta a jeho manželky s hejtmanem Plzeňského kraje Václavem Šlajsem a paní Petrou Šlajsovou následovala debata se zastupiteli kraje. Před debatou prezident pochválil investice Plzeňského kraje a hovořil také o důležitosti vzdělání mladých lidí v technických oborech. V debatě pak zazněla témata týkající se zahraničních cest a jejich spojení s podporou podnikatelů či názoru prezidenta na islámské státy v kontextu současných událostí. 

Pro hlavu státu měl hejtman připravený také dar v podobě loutek Spejbla a Hurvínka, který prezident okomentoval slovy: „A kde je Mánička…?“ Paní Ivana Zemanová dostala od hejtmana Václava Šlajse sadu chodské keramiky. Na oplátku obdržel hejtman kožený pořadač na korespondenci na psací stůl a Petra Šlajsová ručně vyrobenou kabelku.

Poté se na úřadě prezident setkal s řediteli příspěvkových organizací PK a odborových organizací PK a dále jeho cesta vedla do Měšťanské besedy. Zde byl připraven slavnostní oběd za účasti poslanců, europoslanců a senátorů zvolených za Plzeňský kraj. 

V odpoledních hodinách se Miloš Zeman setkal s vedením společnosti Škoda Elektric, které zastupoval ředitel podniku Jaromír Šilhánek a generální ředitel Škoda Transportation Tomáš Ignačák. Poté následovala debata se zaměstnanci společnosti přímo ve výrobní hale firmy. 

Další kroky hlavy státu vedly do Střední průmyslové školy elektrotechnické v Plzni na Koterovské ulici. V jídelně školy se sešlo na pět stovek studentů, kteří prezidentovi republiky kladli velmi fundované otázky.

Krátce po půl páté očekával příjezd prezidenta primátor města Plzně Martin Zrzavecký. Po krátké schůzce v úzkém kruhu – prezident, hejtman, primátor a kancléř prezidenta -  následovala debata se zastupiteli a osobnostmi města Plzně.

Závěrečná večeře prvního dne návštěvy se uskutečnila v plzeňském Parkhotelu, kam byli pozváni zástupci významných firem a společností v Plzeňském kraji.

Ve čtvrtek 5. března Miloš Zeman navštíví radnici v Holýšově a tamní závod Evobus, kde se v 11:00 hodin setká se zaměstnanci a obyvateli. Pokračovat bude do Domažlic na radnici a opět setkání s občany, a to v 13:05 hodin v Městském kulturním středisku. Další cesta povede do Vesnice roku 2014 – do Kostelce, kde v 16:25 hodin budou moci v místní restauraci vidět prezidenta občané obce. Cesta bude končit ve Stříbře, kde bude od 17:50 hodin Miloš Zeman debatovat s občany města v Městském kulturním středisku.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka