Průvod světel k oslavám 28. října v Plzni krátce omezí dopravu v centru

Plzeňské oslavy vzniku Československé republiky, které se uskuteční 28. října, si vyžádají částečná omezení městské hromadné dopravy i další dopravní opatření.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Do Průvodu světel, který letos vyjde v 18 hodin, se každoročně zapojuje kolem pěti tisíc lidí, zejména rodin s dětmi, proto je nutné zajistit jejich bezpečnost. Dopravní omezení se na zhruba hodinu dotknou tramvajové linky číslo čtyři, ale i jedna a dva, dále Františkánské ulice i náměstí Republiky. Věřím, že lidé toto pochopí a tento den si v Plzni užijí,“ řekl primátor města Martin Zrzavecký. 

Lidem v Plzni se 28. října zdarma či za symbolické vstupné otevřou místní turistické cíle, připraveny jsou komentované prohlídky řady atraktivních míst, jako jsou například radnice, Měšťanská beseda, interiéry Adolfa Loose. Celodenní program, jenž navštěvuje kolem 40 tisíc lidí, vyvrcholí v podvečer slavnostním shromážděním u Památníku národního osvobození na náměstí T. G. Masaryka, které začne v 17 hodin, poté v 18 hodin vyjde ze seřadiště v Jagellonské ulici lampionový průvod, oslavy zakončí v 18:30 ohňostroj na náměstí Republiky. „Vstupenky si bylo možné rezervovat od 12. října, v tuto chvíli zbývá pár posledních míst na prohlídky radnice a Měšťanské besedy. Velkou šanci zakoupit si vstupenku zatím ještě mají lidé do Velké a Staré synagogy. Stále jsou volné také některé termíny Sousedských procházek, vstupenky na ně je možno zakoupit v předprodeji za symbolických 28 korun přes www.plzenskavstupenka.cz a v Meeting Pointu na náměstí Republiky,“ uvedla Jana Komišová z Odboru prezentace a marketingu Magistrátu města Plzně. 

Dopravní omezení: 

Tramvaje: 

Konkrétně v čase 18:00 až 18:30 bude během průvodu po Klatovské třídě zastaven provoz tramvajové linky číslo 4 v úseku sady Pětatřicátníků – Bory v obou směrech. Zajištěn bude pouze provoz linky v úseku Košutka – sady Pětatřicátníků, kde se bude otáčet Jízdeckou ulicí. V čase přibližně od 18:10 do 19:00 bude během průvodu a následného ohňostroje na náměstí Republiky přerušen provoz tramvají přes náměstí. Provoz linek číslo 1 a 2 tak bude zajištěn pouze v úsecích Bolevec – sady Pětatřicátníků, Skvrňany – sady Pětatřicátníků a Slovany – Anglické nábřeží, Světovar – Anglické nábřeží.

Trolejbusy:

Po dobu přecházení průvodu po Klatovské třídě bude po 18:00 krátce zastaven provoz trolejbusových linek č. 11, 12, 15 a 16 v křižovatce Americká – Klatovská.


Autobusy:

Autobusové linky č. 20 a 33 budou v době od 18:00 do 19:00 odkloněny následovně. Linka č. 20 bude ve směru od Bílé Hory vedena z Malické ulice na most generála Pattona, dále do sadů Pětatřicátníků, na Klatovskou, do Americké až k Mrakodrapu. Zastávky linky č. 20 Otýlie

Beníškové, Náměstí Republiky a Muzeum budou po dobu odklonu linky zrušeny a spoje linky č. 20 budou ve směru od Bílé Hory odbavovat v zastávkách Sady Pětatřicátníků, U Práce a Mrakodrap.

Linka č. 33 bude obousměrně odkloněna z rondelu na most generála Pattona, dále do sadů Pětatřicátníků, na Klatovskou do Americké, na Anglické nábřeží a Kopeckého sadů. Zastávky Rondel (směr Muzeum v ulici Otýlie Beníškové), Otýlie Beníškové, Náměstí Republiky a Muzeum (výstupní zastávka v Goethově ulici) budou po dobu odklonu zrušeny. Spoje linky č. 33 budou odbavovat cestující obousměrně v zastávkách Rondel (zastávka ve sjezdové rampě z rondelu ve směru do sadů Pětatřicátníků), Sady Pětatřicátníků, Mrakodrap a Muzeum (zastávka před muzeem). Konkrétně se jedná u linky č. 20 o spoj v 18:16 ze Zruče a u linky č. 33 o spoje v 18:05 a 18:45 od Muzea, a 18:00 a 18:35 z Košutky.


Automobilová doprava: 

V čase 18:00 až 19:00 bude zavřena Františkánská ulice ve směru k náměstí Republiky, po průchodu průvodu bude umožněn výjezd vozidel z Bezručovy ulice směrem do Kopeckého sadů (pouze pro pravé odbočení). V čase 18:15 až 19:00 bude uzavřeno náměstí Republiky, z Dominikánské ulice bude odkloněna doprava do Solní ulice. 


Podrobný program k oslavám 28. října v Plzni je na http://akce.plzen.eu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka