Prváci v technických oborech dostali od kraje kufříky s nářadím, obráběčkou kovů chce být i jedna dívka

První ze slavnostních předání sad ručního nářadí žákům 1. ročníků technických oborů zakončených výučním listem proběhlo v úterý 6. září 2016 v aule Střední průmyslové školy strojnické a Střední odborné školy profesora Švejcara v Plzni.

Cílená propagace v Plzni

Za účasti náměstka hejtmana Plzeňského kraje pro oblast školství, sportu a cestovního ruchu Jiřího Stručka a člena Rady Plzeňského kraje pro oblast kultury, památkové péče a neziskových organizací Jaroslava Šobra.

Kufřík z rukou představitelů Plzeňského kraje a ředitele školy převzalo 64 žáků, z toho pro studium technického tříletého oboru „obráběč kovů“ se rozhodla i jedna dívka, a to Simona Šachová. 

„Jste ve správný čas na správném místě, což se podaří několikrát za život. Teď to právě prožíváte, kdy jste se rozhodli jít tím správným směrem a vybrali jste si povolání, které vám přinese nejvíce plusů,“ s těmito slovy se na přítomné žáky obrátil Jiří Struček. „Držím vám palce k úspěšnému dokončení vašeho studia a věřím, že z učení i z toho, co se naučíte, budete mít radost.“

Plzeňský kraj dlouhodobě podporuje technické odborné vzdělávání mládeže a tak opět přistoupil k motivaci žáků technických oborů zakončených výučním listem. V letošním školním roce mj. obdrží školy od Plzeňského kraje pro své žáky 1. ročníků celkem 660 sad ručního nářadí, které využijí nejen při výuce, ale i k vlastní potřebě.

Podpora je zaměřena na obory strojní, elektrotechnické a stavební.

Ve stavebnictví se jedná o obory: zedník, zednické páce, instalatér, tesař, tesařské práce, pokrývač, kamnář a malířské a natěračské práce. V elektrotechnice jsou podporovány obory: elektrikář, autoelektrikář, elektromechanik pro zařízení a přístroje, elektrikář – silnoproud, elektrotechnické a strojně montážní práce. A ve strojnictví jsou to obory: mechanik opravář motorových vozidel, klempíř, obráběč kovů, karosář, nástrojař, strojní mechanik, autolakýrník a strojírenské práce.

Do projektu je zapojeno celkem 16 středních škol v Plzeňském kraji, které vzdělávají žáky v tříletých technických oborech.

Jedná se o následující školy: 


* Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Horšovský Týn, Littrowa 122

* Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Sušice, U Kapličky 761

* Střední odborné učiliště elektrotechnické, Plzeň, Vejprnická 56

* Střední odborné učiliště stavební, Plzeň, Borská 55

* Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640

* Střední průmyslová škola dopravní, Plzeň, Karlovarská 99

* Střední průmyslová škola strojnická a Střední odborná škola profesora Švejcara, Plzeň, Klatovská 109

* Střední průmyslová škola, Tachov, Světce 1

* Střední průmyslová škola, Klatovy, nábřeží Kpt. Nálepky 362

* Střední škola, Bor, Plzeňská 231

* Střední škola, Kralovice, nám. Osvobození 32

* Střední škola a Základní škola, Oselce

* Střední škola, Rokycany, Jeřabinová 96/III

* Střední odborné učiliště a Základní škola, Planá

* Odborná škola výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56

* Základní škola a Odborná škola, Horšovský Týn, Nádražní 89


Do realizace uvedené podpory se zapojila i společnost NET4GAS, s.r.o., příspěvkem ze svého grantového programu ve výši 200.000 Kč. 


Další slavnostní předávání sad technického nářadí proběhne v pondělí 12. září 2016 v prostorách Středního odborného učiliště stavebního v Plzni.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka