QR kódy rozšiřují o víkendu informace v expozicích Techmanie

Na návštěvníky, kteří dorazí do plzeňského Techmania Science Center o tomto prodlouženém víkendu, čeká novinka v podobě QR kódů na exponátech. Jejich zkušební provoz probíhá v těchto dnech v expozicích Obnovitelné zdroje energie a Vesmír.

Jarní servisní akce AUTO CB

Tyto kódy umožní návštěvníkům vybaveným chytrými telefony zjistit o jevu, který dané exponáty přibližují, mnohem víc. „QR kódy vedou na Eduportál, což je speciální web Techmanie, na němž lidé najdou výrazně podrobnější informace o jednotlivých exponátech. Díky tomu budou moci lépe pochopit prezentovaný jev a zařadit ho i do širšího kontextu,“ vysvětluje garant planetária Tomáš Meiser novinku, díky níž získávají interaktivní expozice Techmanie další rozměr. Až testovací provoz skončí, budou QR kódy umístěny na všech exponátech v Techmania Science Center. 

 Eduportál, na nějž kódy vedou, vytvářejí odborníci z Techmanie a je běžně přístupný na webu na adrese http://edu.techmania.cz/cs. Funguje jako obsáhlá databanka všech programů a show, které v Techmanii mohou návštěvníci vyzkoušet. K nalezení je zde i kompletní seznam filmů promítaných ve 3D Planetáriu, programy laboratoří a dílen, Science On a Sphere nebo informace o show. Školy navíc ocení i fakt, že každá aktivita v Techmanii je zařazena do Rámcového vzdělávacího programu, takže ji učitelé mohou snadno začlenit do výuky.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 27.09.2015 08:10



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka