Řidiči v Rokycanech si oddechnou, končí oprava Jiráskovy ulice

Končí dopravní omezení v Jiráskově ulici v Rokycanech. Od pátku 12. dubna se spustí obousměrný provoz. Na dva dny se zavře křižovatka ulic Dvořákova a Soukenická.

Cílená propagace v Plzni

Po roce a měsíci bude od pátku 12. dubna 2024 opět kompletně obousměrně průjezdná Jiráskova ulice v Rokycanech, která bude v režimu dopravního značení jako před zahájením rekonstrukce této silnice druhé třídy. Ta je jednou z hlavních dopravních tepen města. Nákladní vozidla nad 10 metrů budou muset použít při směru z Plzně na Prahu Jiráskovu ulici, nebude možné jet ulicí Soukenickou, kudy byla po dobu stavby obousměrně vedena objízdná trasa. Na otevření naváže dvoudenní dopravní omezení v křižovatce ulic Dvořákova x Soukenická, kde Správa a údržba silnic Plzeňského kraje bude opravovat povrch komunikace.

Náročná rekonstrukce Jiráskovy ulice začala 13. března 2023. Od pátku 12. dubna 2024 bude ukončeno dopravní omezení v Jiráskově ulici. Práce v rámci této stavby dále pokračují v ulici Svazu bojovníků za svobodu v úseku od Jiráskovy ulice směrem k Dukelské ulici. Ta je zcela uzavřena pro automobilovou dopravu, chodcům je průchod umožněn.

Dvořákova x Soukenická

Na ukončené omezení v ulici Jiráskova naváže krátkodobé omezení provozu v křižovatce silnic II/605 ulice Soukenická a II/232 ulice Dvořákova. V této křižovatce Správa a údržba silnic Plzeňského kraje provede opravu povrchu vozovky. Omezení je naplánováno na pátek 12. a sobotu 13. dubna. Dvořákova ulice od křižovatky s ulicí Mládežníků bude zcela uzavřena po oba dny. Soukenická ulice bude vždy průjezdná jedním jízdním pruhem. Objízdná trasa je vedena pro vozidla jedoucí z Radnicka do Rokycan odbočením v Oseku, přes Volduchy a Svojkovice. Pro místní občany bude možné využít místní komunikace a obousměrně otevřenou ulici Jiráskova.

Pro občany ze severu Rokycanska se nejedná o jediné omezení – od začátku dubna do konce května je úplně uzavřena silnice III/2322 v úseku Litohlavy – Osek, a to v rámci stavby připojení severního Rokycanska na dálnici D5. Objížďka je stanovena po silnici II/232 – II/605 – II/183 - III/2326, tj. v trase Osek – Rokycany – Litohlavy a opačně.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka