Klatovský snowboardový Klub Snow Rockets sbírá další úspěchy

Snowboardcross, zkráceně SBX, je nejmladší dynamicky se rozvíjející disciplína snowboardingu. Stala se i součástí olympijských sportovních disciplín. Závodníci se musejí připravit na závody plné rychlosti, napětí, koncentrace, adrenalinu, nekontaktních soubojů, ale i tvrdých pádů. Trať je plná přírodních překážek, klopených zatáček, skoků, boulí, schodů a dalších záludností.

Jarní servisní akce AUTO CB

Klatovský snowboardový Klub Snow Rockets sbírá další úspěchy. Po Mistrovství republiky a poháru ČRna Božím Daru, kde 1. místa obsadila Gabriela Krůsová, se konaly závody v sérii poháru snowboardcrossu v německém Grassgehrenu, kam jelo 13 závodníků. Gabriela Krůsová obsadila 2.místo a v celkovém výsledku série s Brunem Tatarko obsadili 3. místo.

Na závod Evropského poháru v rakouském Küthai zamířilo pouze 5 nejzkušenějších závodníků týmu. Mezi nimi i klatovská závodnice Gabriela Krůsová, která zajela vůbec nejlepší výsledek ze všech českých účastníků, kde po pádu z 6. místa obsadila krásné 8. místo jak v sobotním závodě, tak i v nedělním závodu. Klatovy zde reprezentovala i její týmová kolegyně Viktorie Brožová. Pro děti do 15 let se konal závod ze série Rakouského poháru a v něm zazářil Bruno Tatarko, který v obou dnech vyhrál a Anna Halašová, která získala v sobotu stříbro a v neděli už si pohlídala zlatou pozici. Dále se klatovský team Snow Rockets chystá na další závod v Kütai a na Evropský pohár do Francie a Itálie. V průběhu sezóny pořádal také několik snowboardcrossových kempů, a to dvakrát na Dolní Moravě a jednou na Božím daru. Klub Snow Rockets dále pořádal také vlastní sérii závodů v ČR Pump it up snowboardcross challenge, která má přivítat především závodníky, kteří si chtějí snowboardcross vyzkoušet. Sérii tvořili 3 závody na Dolní Moravě. Už druhého závodu se účastnilo přes 30 závodníků, avšak největší úspěch měl poslední závod 19. 3., kterého se účastnilo 65 závodníků. Hlavními pořadateli byli trenéři teamu Snow Rockets a trenéři dětské reprezentace Petr Bohůnek a Daniel Martinek.

Velké díky patří i sponzorům: Efekt Elektro Klatovy, Snowbitch, SWIX, Insane frog a také velké poděkování patří Petru Filipovi ze SKI Snow Max Železná Ruda za servis snowboardů. Po náročné sezóně se tým začíná připravovat na letní sezónu a hlavně na Longboardové závody.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka