S ledovým klidem okrádala v Plzni seniorky. Nabízela, že jim pomůže s taškou

Na každého jednou dojde, o tomto přísloví se mohla přesvědčit i 49letá žena, kterou plzeňští kriminalisté obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže v jednočinném souběhu s přečinem porušování domovní svobody.

Cílená propagace v Plzni

V prvním případě se svého protiprávního jednání žena dopustila na začátku měsíce června 2017 v Plzni v Partyzánské ulici, kdy si vyhlédla seniorku, která se opírala o hůl a navíc měla při sobě nákupní tašku s kabelkou. Nabídla se, že jí pomůže tašku a kabelku donést až do místa bydliště, s čímž poškozená souhlasila. Ve chvíli, kdy seniorka otvírala vchodové dveře do bytu, využila její nepozornosti a z peněženky, kterou měla uloženou v kabelce, ji odcizila finanční hotovost ve výši 1 000 korun. V podobném jednání pokračovala i o 8 dní později. V Suvorovově ulici si vyhlédla 83letou ženu, která táhla nákupní tašku na kolečkách. Pod smyšlenou legendou s žádostí o vpuštění do domu jí seniorka vyhověla. Při vstupu žena seniorce nabídla svou pomoc s nákupní taškou, s čímž poškozená nesouhlasila. V úmyslu zmocnit se cizí věci seniorku opět požádala o službu, kterou již seniorka neodmítla a pod záminkou půjčky papírnických potřeb, vešla s poškozenou do kuchyně jejího bytu. Zde využila chvíle nepřítomnosti poškozené a odcizila jí peněženku s finanční hotovostí i doklady a z bytu následně odešla. Poškozené vznikla hmotná škoda ve výši necelých 5 000 korun. Policisté se celým případem intenzivně zabývají a ve věci podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněné do vazby. V případě pravomocného odsouzení hrozí ženě trest odnětí svobody až dva roky.    

     Je možné, že se 49letá žena, hovořící plynně česky, mohla dopustit ještě dalších obdobných skutků páchaných na občanech vyššího věku. Z tohoto důvodu žádáme případné poškozené osoby, aby neprodleně podaly zprávu na nejbližší obvodní oddělení Policie České republiky nebo zavolali na tísňovou linku 158.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
21.07.2017 07:00



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka