Seminář na téma Úspory energie a uhlíková stopa míří do Plzně

Cílem plánovaných seminářů je aktivně šířit informace a vzdělávat subjekty a jednotlivce v oblasti úspor ve spotřebě energií, dále informovat o významně souvisejícím tématu ochraně klimatu a uhlíkové stopě.

Cílená propagace v Plzni

A to prostřednictvím uskutečnění čtyř seminářů v krajských městech České republiky.
Spotřeba energií a zejména pak úspory energií je velmi akcentované a etablované téma, nejen mezi jednotlivci, kteří se snaží o úspory ve spotřebě energií ve své domácnosti a v běžném životě, ale také instituce a podniky mají zájem o úspory energií svého provozu.

Oproti tomu vykazování uhlíkové stopy a její následné snižování se teprve stává ve společnosti diskutovaným tématem. Záměrem plánovaných seminářů je proto ukázat souvislosti a vzájemné propojení obou citovaných témat (zvyšování energetické úspornosti a snižování emisí skleníkových plynů).

Organizátoři seminářů spojují tato dvě témata, vzájemně propojená motivací ke snížení spotřeby energie a produkce skleníkových plynů, z velmi prozaických důvodů. Reagují tak na platný dokument Klimaticko-energetický rámec EU do roku 2030 (Rámec politiky v oblasti klimatu a energetiky v období 2020–2030. Obě témata – tedy spotřeba energií a ochrana klimatu, vyjádřená uhlíkovou stopou, mají stejné určení – je žádoucí snížit stávající rozsah, a to tím, že nalezneme vhodná opatření zajištující jejich snižování. Konkrétně tedy u spotřeby energií naleznutím rezerv (zvyšování účinnosti) a v definování potenciálních úspor. Tím přímo také dochází i ke snížení uhlíkové stopy.

Seminář pro podnikatelské subjekty: malí a střední podnikatelé a další zájemci.
9. 11. 2017 v Plzni - Techmania Science Center, o. p. s.
(http://techmania.cz/). Program semináře je umístěn níže. Registrace probíhá do 2. 11. 2017, prostřednictvím online formuláře.
16. 11. 2017 v Hradci Králové - Centrum andragogiky, s. r. o. (http://www.centrumandragogiky.cz/). Program semináře je umístěn níže. Registrace probíhá do 9. 11. 2017, prostřednictvím online formuláře.

Seminář pro veřejnou správu: zástupci měst, obcí a regionu a další zájemci.
21. 11. 2017 v Jihlavě - zasedací místnost, Magistrát města Jihlava. Program semináře je umístěn níže. Registrace probíhá do 14. 11. 2017, prostřednictvím online formuláře.
22. 11. 2017 v Ostravě - zasedací místnost D200, Krajský úřad Moravskoslezského kraje. Program semináře je umístěn níže. Registrace probíhá do 14. 11. 2017, prostřednictvím online formuláře.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka