Šermířští veteráni Lokomotivy prožívají skvělou sezonu

Neuvěřitelně úspěšnou bilanci mají v dosavadním průběhu letošní sezony šermířští veteráni hájící barvy Lokomotivy Plzeň. Co turnaj, to stupně vítězů. Oba samozřejmě vévodí v žebříčcích svým kategoriím.

Cílená propagace v Plzni

 V kategorii AK-0 Petr SKROVNÝ nejdříve vyhrál kordový turnaj v německém Görlitzu, následovalo vítězství z fleretového turnaje v Hradci Králové a ze stejného města stříbro z kordu,  z Prahy pak vítězství v kordu a šavli a stříbro ve fleretu, aby celá letošní spanilá jízda byla zakončena 2.místem z kordového turnaje na pražské Julisce.

 V kategorii do 50-ti let se Jaroslav JÍLEK (1968) ověnčil stříbrem z kordu v Görlitzu, dalším stříbrem v kordu z pražských Letňan, kde přidal i bronz ve fleretu, aby úspěchy dokončil bronzem z kordu na Julisce.

 Oba veteráni dávají nejen svými výsledky příklad mladým šermířům Lokomotivy. Ale i ti se mohou pochlubit, i když ne tak výraznými, úspěchy. Juniorský reprezentant ČR Petr BRADÁČ (1996) se na posledním seniorském kordovém turnaji probojoval do osmifinále, kadet Šimon SMRČEK (2001) vyhrál turnaj v Plzni, kde ve stejné věkové kategorii skončila Lenka STIEGLEROVÁ (2000) druhá a Jan SMITKA (2000) třetí, v mladších žačkách z Bělé pod Bezdězem či německého Saalfeldu přivezla bronzy Adéla BRANDNEROVÁ (2003). Účastí v závěrečných finálových bojích se mohou pochlubit Tomáš KROUŽECKÝ (2001), Magdaléna PEŠULOVÁ (2001), Jakub JINDRA (2002) či Alexandra PEŠULOVÁ (2007).

 O pokračovatele a nositele dobrého jména plzeňského šermu se zkrátka naši úspěšní veteráni nemusejí bát.

foto: R. Zapadlo


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 23.12.2015 05:34



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka