Setkání s vlkem slavilo v Rokycanech úspěch

Setkání s přírodou je název kampaně, kterou Český svaz ochránců přírody pořádá z důvodu představení přírodních krás, zajímavých živočišných i rostlinných druhů, své činnosti i možnosti zapojení veřejnosti do ochrany přírody.


Také na Rokycansku proběhla / v neděli 19. června / tato akce s výstižným názvem „Setkání s vlkem„. Výlet do přírody, který zorganizovali rokycanští ochránci přírody, se tentokráte uskutečnil na kolech. Sraz k odjezdu byl v 10.00 hodin od sídla rokycanských ochránců přírody ve Švermově ul. 748/II. Po krátkém představení této akce se hrstka zájemců, kterým přálo i počasí, vydala přes Rakovou do Nevida k výběhu vlka, kterého zde již čtrnáctým rokem chová scénárista a režisér Václav Chaloupek.

"Ten nás seznámil nejen z životem vlků, ale především se svojí tvorbou. Ta zaujala nejen ty malé, ale i dříve narozené. S Václavem Chaloupkem rokycanští ochránci přírody úzce spolupracují a tak byli velice rádi, že i ostatní seznámil se svými plány do budoucna. Po poutavém povídání, které nebralo konce, jsme se přesunuli do Mirošova k hnízdišti čápa bílého. I zde jsme si povídali o některých zajímavostech včetně údajů o hnízdění čápů na Rokycansku." líčí organizátor Pavel Moulis. Bohužel letos podle něj hnízdí čápi jen v Mirošově, kde jsou tři mláďata a v Oseku, kde jsou mláďata čtyři.

Ty lze dokonce sledovat na www.zs-osek.cz . Je zde totiž kamera, která sleduje život tohoto mezi lidmi velice oblíbeného opeřence. Hnízdo v Klabavě sice čápy přivítalo, ale k hnízdění nedošlo. Snad tedy příští rok. Poslední zastávkou byl Dobřív, kde se mohli zájemci občerstvit před cestou k domovu. Setkání s přírodou se na Rokycansku setkalo především mezi členy rokycanské organizace s úspěchem. Třináct malých i velkých účastníků navštívilo Václava Chaloupka, vidělo krásného vlka, nahlédlo do života čápů bílých a najelo více než čtyřicet kilometrů. I to je výkon zasluhující obdiv a uznání, především těch malých účastníků.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka