Sjezdaři na divoké vodě změří síly na řece Otavě

Kanoisté a kajakáři na divoké vodě z celé ČR změří síly v úvodních dvou závodech Českého poháru ve sjezdu na divoké vodě. Letos se tradiční závod na řece Otavě uskuteční již po třicáté.

Jarní servisní akce AUTO CB

Tentokrát se závod koná v termínu 13. – 14. 4. 2024 a je současně Mistrovstvím republiky v kategoriích U23, Veteránů a družstev v klasickém sjezdu.

V prostředí krásné šumavské přírody se předvedou nejlepší čeští sjezdaři a sjezdařky od juniorů po dospělé reprezentanty s cílem získat i první sadu nominačních bodů v boji o reprezentační dres. 

Závod, který startuje na soutoku Vydry s Křemelnou (Čeňkova Pila) a finišuje v obci Rejštejn, pořádá oddíl kanoistiky TJ Lokomotiva Plzeň. Náročná trať patří do českého grand slamu sjezdů na divoké vodě spolu se sjezdy na řece Kamenici, na Labi ve Špindlerově Mlýně a na Vltavě pod Lipenskou přehradou.

Drsný závod ve vlnách Otavy, jejíž voda má v tomto ročním období jenom lehce nad 5°C, je velmi atraktivní i pro diváky, kteří každoročně obdivují výkony sportovců ze břehu po celé délce tratě.

Místo startu může být ovlivněno výškou hladiny. Pořadatel jej po rozhodnutí hlavního rozhodčí sdělí zástupcům oddílů na předzávodní poradě a upřesní na webu a sociálních sítích včetně informací médiím.  Závod se uskuteční díky spolupráci se správou NP Šumava a měst Rejštejn a Dlouhá Ves pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Rudolfa Špotáka. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka