Soutěž Stavba roku Plzeňského kraje 2015 zná nominace na hlavní ocenění

Devatenáct staveb se utká o titul v prestižní soutěži Stavba roku Plzeňského kraje 2015. Vítěze jednotlivých kategorií vybere sedmičlenná odborná porota, v níž zasedne mezinárodně uznávaný architekt Ing. arch. Akad. arch. Jiří Klokočka.

Jarní servisní akce AUTO CB

Pro nejsympatičtější stavbu opět může hlasovat i veřejnost. 

Do letošního 13. ročníku soutěže se přihlásilo celkem 28 staveb, na hlavní ocenění odborná porota nominovala devatenáctku nejlepších. Poprvé má letos zastoupení i nová kategorie Stavby pro bydlení, odvážným prvním nominovaným průkopníkem je bytová nástavba plzeňského hotelu U Zvonu. „Každá ze šesti soutěžních kategorií může, ale také nemusí, mít svého vítěze. Tradičně budou vyhlášeny i nestatutární ceny, jejichž držitele na návrh odborné poroty zvolí pořadatelé soutěže,“ připomíná Miloslav Zeman, předseda Okresní hospodářské komory Plzeňsko, která je odborným garantem soutěže. Slavnostní vyhlášení výsledků se bude konat 24. května 2016 na galavečeru v Měšťanské besedě v Plzni.

Odborná porota je v letošním roce sedmičlenná a zasedá v ní mezinárodně uznávaný česko-vlámský architekt Ing. arch. Akad. arch. Jiří Klokočka. „Jedná se o velkou osobnost na poli urbanismu. Jiří Klokočka je architekt a pedagog, který působí jako vedoucí projektant urbanistického ateliéru belgického města Kortrijk a zároveň je docentem urbanistického návrhu na škole Sint-Lucas Architectuur v Gentu,“ představuje významného člena poroty Miloslav Zeman.

Letos počtvrté o jednom z ocenění rozhodne svým hlasování i veřejnost. Lidé mohou zvolit stavbu, která je jim nejsympatičtější, prostřednictvím kuponů v tisku nebo na webových stránkách soutěže. Jeden z hlasujících navíc vyhraje od partnera soutěže - České spořitelny -  pobyt na Klostermannově chatě v hodnotě pět tisíc korun.  

Soutěž Stavba roku Plzeňského kraje 2015 pořádají Plzeňský kraj a Statutární město Plzeň ve spolupráci s Okresní hospodářskou komorou Plzeňsko, Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků, Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR a Obcí architektů. Záštitu nad soutěží již tradičně převzal hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs a primátor Plzně Martin Zrzavecký.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka