Speck: alpské kořeny pochoutky náročné na přípravu

Italský Kronplatz, oblíbené lyžařské středisko v Jižním Tyrolsku nevyhledávají jen běžkaři, lyžaři nebo v létě cyklisté, ale také milovníci dobrého jídla. Tato proslulá kulinářská oblast se totiž pyšní řadou michelinských hvězd a v místních restauracích naleznete mnoho regionálních produktů. Jednou z typických komodit je zde jihotyrolský speck, neboli špek, který se dá konzumovat na mnoho různých způsobů a má v Jižním Tyrolsku velmi dlouhou tradici. Mezinárodní věhlas získala výrobna špeku Helmu

Cílená propagace v Plzni


Italský Kronplatz, oblíbené lyžařské středisko v Jižním Tyrolsku nevyhledávají jen běžkaři, lyžaři nebo v létě cyklisté, ale také milovníci dobrého jídla. Tato proslulá kulinářská oblast se totiž pyšní řadou michelinských hvězd a v místních restauracích naleznete mnoho regionálních produktů. Jednou z typických komodit je zde jihotyrolský speck, neboli špek, který se dá konzumovat na mnoho různých způsobů a má v Jižním Tyrolsku velmi dlouhou tradici. Mezinárodní věhlas získala výrobna špeku Helmuta Senftera, který zastupuje už pátou generaci jeho rodiny věnující se tomuto byznysu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 10.05.2016 15:02



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka