Špičák čtvrtkem ukončil sezonu, byla výborná

Oproti nedělnímu plánovanému ukončení stávající zimní sezony se na šumavském Špičáku lyžovalo naposledy už ve čtvrtek.

Cílená propagace v Plzni

Jihovýchodně situované svahy, celodenní jarní slunce a teploty i přes 10 stupňů Celsia urychlily rozhodnutí o posledním dni sezony 2021/22, kdy bude areál otevřen pro veřejnost.

„Sníh nám mizí doslova před očima, další tři dny by byla loterie, proto jsme rozhodli konec jedné z nejúspěšnějších zimních sezon od roku 2005/06, kdy jsme spustili lanovku, uspíšit. Původně jsme chtěli jet až do neděle 27.března. Mrzí nás to, ale prostě to kvůli počasí nejde,“ omlouval za rychlejší finále ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. 

Velmi podařenou zimní sezonu 2021/22 odstartovali na Špičáku 10.prosince 2021. Oželeli šest dnů na začátku ledna, kdy kvůli prudkému oteplení a přívalovým dešťům museli provoz přerušit. Přesto trvala 99 dnů a návštěvnost přesáhla 105 000 lyžařů. A byť o jediný den nepadla všemi lyžařskými areály vzhlížená magická stovka provozních dnů, patřila mezi čtyři nejúspěšnější od prosince 2005, kdy se ve Ski&Bike Špičák poprvé rozjela čtyřsedačková lanovka.

I původně plánovaný konec na 27.března 2022 byl dřívějšího data než v jiných letech. V areálu totiž musí do začátku dubna dokončit přípravy na zahájení dlouho očekávané investice, jíž je nová restaurace pro 250 lidí a další zázemí areálu (nové prostory pro lyžařskou školu, servis a půjčovnu vybavení). Právě v pondělí 4.dubna začne demolice starých objektů, které se musí vyklidit. Restaurace a další pracovní prostory mají být dokončeny a pro veřejnost otevřeny už na konci tohoto roku (se startem nové zimní sezony).     

Jediným větším negativem právě skončené zimy byl nedostatek instruktorů v lyžařské škole. Jinak by v areálu obsloužili více zájemců o výuku lyžování/snowboardingu zhruba tak o třetinu. Lidé už chybí bohužel i tady. A to i přesto, že instruktorům, většinou studentům, ve středisku nabízí 350 korun na hodinu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka