Špičák přes oblevu jede, pochodně se na Silvestra nerozsvítí

I přes středeční oteplení a déšť se zatím na šumavském Špičáku lyžuje na všech dosud otevřených sjezdovkách. Počasí ale lyžařům stále moc nepřeje.

Cílená propagace v Plzni

Ve středu pršelo skoro celý den, ve čtvrtek ráno sice přestalo, ale ochladit by se mělo až v novém roce 2022, takže ani do tohoto víkendu nelze počítat se zlepšením. „Na sjezdovkách, kde se lyžuje, máme pořád okolo 50 cm technického sněhu, který přeci jenom lépe drží konzistenci i v teplotách nad nulou. Ale samozřejmě je těžký a mokrý, takže s tím musí lyžaři počítat,“ říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.       

Přitom první dny po Vánocích tady byly skvělé podmínky a odpovídala tomu i návštěvnost. Hlavně 26.a 27.12. tady lyžovalo okolo 1500 lidí, pak šly počty vzhledem k deštivému počasí logicky dolů. „Doporučujeme sledovat web nebo další naše info kanály na sociálních sítích, kde promptně oznámíme případná dílčí omezení, když by nás počasí k nim donutilo“ uvádí V.Kasík. 

Kvůli koronavirovým omezením byl zrušen i předsilvestrovský a silvestrovský program v areálu. Horská služba již informovala o tom, že se 31.12. nepojede sjezd pochodní na nejprudší české sjezdovce Šance. Areál pak zrušil jeho dětskou obdobu – jízdu s lampiony na Spodní Šanci, která se v minulosti konala vždy 30.prosince.

Starosti kromě počasí přidělávají zaměstnancům areálu navíc ještě skialpinisté, kteří tu každý rok hazardují s vlastním životem, když sjíždí sjezdovky potmě v době, kdy se upravují. „Rolby se na prudkých svazích přivazují ocelovým lanem, které člověk při rychlé jízdě na lyžích, byť s čelovkou, prostě nemá šanci zaregistrovat. Prosíme je o to každý rok. Upozorňujeme je, že takový střet může být pro ně fatální, ale je to marné, je marné, je to marné…,“ dodal Kasík.        

Ve Ski&Bike Špičák se aktuálně lyžuje na sjezdovce č. 3 – Slalomové (červená), č.1 - Turistická (modrá) s přejezdem na trať U zalomeného (červená). Dále na Spodní Šanci (modrá), kde se ve středu, pátek a sobotu koná od 18,30 hodin večerní lyžování. Pod hotelem Sirotek jsou k dispozici sjezdovky (modré) pro děti a začátečníky, a pohyblivý koberec kousek od nástupu na lanovku u chaty Hanička.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka