Špičák: všechny sjezdovky otevřeny, podmínky ideální, lyžování bez očkování

Šumavském Ski&Bike Špičák hlásí optimální podmínky, lyžuje se na všech sjezdovkách, na nichž po dalším sněžení leží až 80 centimetrů sněhu.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Podmínky jsou nyní opravdu perfektní a odpovídá tomu i návštěvnost, která je mírně nadprůměrná. Každý den se nyní blížíme dvěma tisícům lyžařů i v pracovních dnech týdne. Prázdniny nyní mají plzeňské okresy a je to znát,“ říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.                       

Čeká se v rozmezí 5 –10 minut jenom na čtyřsedačkovou lanovku a pouze v nejexponovanějším čase od cca 9,30 do cca 11 hodin. Jinak je nástup na všechny ostatní vleky včetně lanovky mimo uvedenou dobu plynulý. Mimo lyžování na sjezdovkách areál nabízí zpestření ve snowparku na Lubáku nebo měřený slalom na Spodní Šanci, kde se také každou středu, pátek a sobotu koná večerní lyžování od 18,30 hodin. Dále tříkilometrový okruh pro běžkaře na dojezdu jedničky Slalomové.  V plné permanenci je i lyžařská škola s každodenním provozem a půjčovna vybavení. Ta mimo sjezdových lyží a běžek nabízí prakticky vše, na čem si lze hory užít – od sání po sněžnice a třeba i BiSki pro handicapované lyžaře.        

Stejně jako jinde v ČR přestala počínaje čtvrtkem i na Špičáku platit povinnost prokazovat se při nákupu skipasů očkováním, potvrzením o proděláním nemoci nebo PCR testem vylučujícím covid-19. To samé platí o vstupu do areálových restaurací a barů.
 
Celou oblast Železnorudska včetně Špičáku každý den obsluhuje městem Železná Ruda provozovaný skibus. Návštěvníci mohou využít i společný skipas platný pro Ski&Bike Špičák a druhý největší lyžařský areál v oblasti Železnorudska Nad Nádražím – Belveder. Cestovat mezi nimi lze i vlakem s dobou jízdy cca 5 minut.

Co se týká vlaku, tak pro lyžaře, kteří na šumavský Špičák až do konce března 2022 přicestují ze směru Plzeň/Klatovy a předloží jízdenku při nákupu skipasu, tak na celodenní obdrží 20procentní slevu (tj. u dospělého 150 korun, skipas tak po této slevě vyjde na 600 korun, mládež 15-18 let na 524 korun a děti na 424 korun). Vlaková zastávka Železná Ruda - Špičák je vzdálena pouhých 200 metrů od nástupu na lanovku/kasy.  



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka