Starosta Dobřan zve v sobotu na faru i zvonici

Barokní fara a zvonice se v sobotu stanou cílem další Sousedské vycházky v Dobřanech na jižním Plzeňsku. Starosta Martin Sobotka se s účastníky sejde ve 14 hodin na náměstí.

Cílená propagace v Plzni

Sousedské vycházky zavedly Dobřany na základě názorového průzkumu mezi obyvateli. Ti projevili přání více se neformálně setkávat se zástupci vedení města a dozvídat se více o současnosti, historii i souvislostech. 

„Sousedské vycházky zatím vedly po investicích, dopravních závadách, místní části Šlovice a podobně. Tentokrát mají lidé možnost podívat se do památkově chráněné budovy fary. Barokní interiéry jsou velice zajímavé, areál je poměrně rozsáhlý a většina občanů nikdy neměla možnost si jej prohlédnout. Současný majitel – Koinonia Litice, se snaží o zlepšení stavu, zatím za sebou mají generální úklid, díky kterému potenciál objektu vynikne,“ přibližuje sobotní program starosta Martin Sobotka. Součástí prohlídky bude i výstup na dobřanskou zvonici, o jejímž převodu na město se jedná. „Záměrem radnice je tuto věž zpřístupnit a nabídnout občanům a návštěvníkům novou perspektivu v pohledu na historické jádro městské památkové zóny,“ dodává starosta.

Neformální procházka historií a budoucností města však není jedinou událostí, kterou mají Dobřany o nadcházejícím víkendu před sebou. V pátek v 18 h pokřtí dětská lidová muzika Vozembach v Káčku své CD Český rok s Vozembachem a v sobotu večer se v sále Psychiatrické nemocnice koná Maškarní bál pro dospělé.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka