Tajemství péče o pokožku těla: nepodceňujte maličkosti!

Největší pozornost v péči většina z nás věnuje pleti. Logicky, obličej je nejnápadnější částí našeho těla. Ale zapomínat nesmíme ani na pokožku našeho těla. Péče o ni patří k velmi důležitým a příjemným praktikám, které by se měly provádět každý den. Právě tento rituál nám umožňuje zachovat mládí a krásu naší kůže. Jak tedy správně pečovat o pokožku těla? Dnes vám tohle tajemství rádi prozradíme.

Cílená propagace v Plzni

Proč je péče o vlastní tělo tak důležitá? Protože kůže je největší orgán našeho těla! Její funkce je stejně důležitá jako funkce jiných orgánů v našem organismu. Kůže se účastní metabolických procesů, odvádí toxiny z těla, syntetizuje vitamín D a plní ochrannou funkci. Proto by péče o kůži měla být pravidelná a zahrnovat kosmetiku, která se pro ni bude co nejlépe hodit. 

Péče o kůži začíná správnou volbou kosmetických přípravků. První fází je samozřejmě její čištění. Sprchový gel by měl velmi jemně očišťovat pokožku od veškerých nečistot a nikoli ji přesušovat, narušovat její hydrolipidovou rovnováhu či ochranné funkce. Ve složení by kromě čisticích složek měly být hydratační, výživné a zklidňující ingredience. Ve složení hledejte přírodní oleje, lipidy, vitamíny, kyselinu hyaluronovou atd.

Druhou fází v péči je hydratace a výživa. Tyto a jiné účinky zabezpečí tělový krém nebo olej. Je na omylu ten, kdo se domnívá, že pouze suchá až citlivá pokožka vyžaduje tuto fázi. Všechny typy pleti včetně mastné potřebují kosmetický přípravek, který bude vyhovovat právě jejím potřebám a poskytovat to nejnutnější: hydrataci, zklidnění, ochranu, výživu a regeneraci. 

Jednou nebo dvakrát týdně zařaďte do péče o kůži také peelingy. Měly by obsahovat jemné exfoliační částečky, které pokožku nepoškozují a nedráždí, ale odstraňují odumřelé kožní buňky a pokožku čistí do hloubky. Peeling rovněž zlepšuje krevní oběh, tonus a elasticitu pokožky. 

Důležitá je i péče o konkrétní oblasti těla. Například chodidla si vyžadují nejen intenzivní hydrataci, ale i pocit úlevy po dlouhém pracovním dni. Hlavním problémem této oblasti je suchost, olupování a zhrubnutí kůže, což způsobuje značné nepohodlí. 

Nezapomínejte ani na lokty a kolena – ty potřebují zvýšenou ochranu a intenzivní výživu. Suchá a hrubá kůže na loktech si vyžaduje změkčení a intenzivní hydrataci. 

Krk a dekolt jsou oblasti, které vykazují první známky stárnutí. Zvláštní pozornost věnujte krémům, které vyživují a posilují ochrannou bariéru pokožky, pomáhají ji udržovat v dobré kondici a poskytují ji vlhkost.

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka