The Amy Winehouse Band míří do Plzně

Živá vzpomínka na Amy Winehouse – tak by se dal také nazvat koncertní program, s nímž míří do Plzně původní kapela této zpěvačky.

Cílená propagace v Plzni

Živá vzpomínka na Amy Winehouse – tak by se dal také nazvat koncertní program, s nímž míří do Plzně původní kapela této zpěvačky.

Letos je to už 12 let od předčasného úmrtí britské ikonické zpěvačky Amy Winehouse. Během své krátké kariéry natočila dvě úspěšná alba Frank a Back to Black – hned první z nich se stalo velice populárním a za druhé zskala pět cen Grammy. I když ve svých 27 letech náhle odešla ze světa, nezapomenutelný hlas a hudba a zůstaly. 

Její písně teď znovu ožijí před publikem. Zahrají je přímo muzikanti z původní kapely, kteří ji na hudební dráze doprovázeli, nahrávali s ní a pomáhali jí vytvářet nadčasový zvuk. V roli Amy vystoupí britská zpěvačka Bronte Shande, která je projevem i vokálními možnostmi zpěvačce velice blízká.

Vůdčí osobností skupiny i koncertní pocty Amy Winehouse je baskytarista a hudební ředitel Dale Davis, který byl zároveň zpěvaččiným dobrým přítelem už od jejích hudebních začátků. Vystupoval a nahrával také s Tinou Turner, Markem Ronsonem, Normanem Cookem nebo Paulem Youngem. „Amy byla skvělá. Měla tak velké srdce a dávala muzice i lidem kolem sebe všechno. Nechala nám v hudbě naprosto zásadní odkaz, který se snažíme po celém světě udržovat při životě.“

Kytarista Hawie Gondwe s Amy spolupracoval v letech 2007 – 2011, vystupoval však také s dalšími umělci, jako jsou např. George Michael, Gnarls Barkley, Corinne Bailey-Rae či Sinead O’Connor. Na koncertě zahrají také Nathen Allen na bicí a Henry Collins na trubku. Zpěvačka Bronte Shande už spolupracovala mimo jiné s Oasis, Primal Scream a Richardem Ashcroftem.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 17.04.2023 12:00



2 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka