Tradiční Den dětí v zoo bude v sobotu opět v režii hasičů, policistů a záchranářů

Odpoledne plné zábavy, adrenalinu a napětí. To je Dětský den v ZOO, který pořádá Plzeňská teplárenská už tuto sobotu 30. května.


Celodenní nabitý program začíná v deset hodin dopoledne a odehrává se v těsné blízkosti Zoologické a botanické zahrady města Plzně.  Vstupné se neplatí a jako dárek pro všechny děti připravili organizátoři vstup zdarma i do celého areálu zoologické zahrady.

Návštěvníci uvidí během dne profesionální zásahy hasičů, včetně slaňování nebo zásahu u chemické havárie. Předvedou ve spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou také zásah při dopravní nehodě a prezentovat se bude nejmodernější hasičská i záchranářská zásahová technika, kterou si děti ale i dospělí budou moci prohlédnout zvenku i zevnitř.

Poutavé ukázky předvede Městské policie Plzeň. V areálu u ZOO budou k vidění zákroky proti nebezpečným pachatelům, při kterých asistují také psi. Strážníci ukážou také vozítka Segway nebo základy sebeobrany.  Na Dni dětí v zoo se bude prezentovat i Policie ČR. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet neprůstřelnou vestu, nechat si sejmout otisky prstů a podobně.

A to zdaleka není všechno. Stanice mladých techniků předvede modely letadel i vrtulníků nebo oblíbenou stavebnici Merkur. VOŠ zdravotnická bude prezentovat práci zubních techniků nebo screening zraku. Sportovně taneční klub Pilsen Jaguars předvede i letos ukázky akrobatického cheerleadingu.

Dětský den v ZOO samozřejmě přinese řadu soutěží pro děti, oblíbené malování na obličej a nejrůznější zábavné atrakce. Celá akce je zdarma a navíc budou moc děti jít zadarmo i do zoologické zahrady. Vstupenkou je pouze obrázek zvířete. Pokud ho zapomenete namalovat doma, Kisspatrolky rádia Kiss Proton budou u vchodu připravené poskytnout papír, pastelky i místo k sezení a obrázek je možné nakreslit na místě.

Den dětí v ZOO s Plzeňskou teplárenskou se koná v sobotu 30. května od 10 do 17 hodin.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 30.05.2015 07:00



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka