Třetí plzeňský obvod chce zateplit tři objekty, potřebuje téměř pět milionů

Centrální městský obvod Plzně plánuje zateplení tří objektů za téměř pět milionů korun, v nejbližších dnech proto požádá prostřednictvím města o dotaci z operačního programu Životní prostředí vypsaného Ministerstvem životního prostředí ČR.


Pokud uspěje a podporu získá, zateplí obvod všechny tři budovy ještě letos.

Nejvyšší částku, konkrétně 2,66 milionu korun včetně DPH, chce obvodní radnice na izolování obvodových stěn, dokončení výměny venkovních dveří i oken a na zateplení střechy pravého z pavilonů 70. MŠ ve Waltrově ulici. Další školkou zařazenou do žádosti je 49. MŠ v Puškinově ulici, u ní se předpokládané náklady na práce týkající se zadního pavilonu pohybují ve výši 1,33 milionu korun včetně DPH. Třetím navrženým objektem je hasičská zbrojnice v Radobyčicích, náklady jsou vyčísleny na 742.000 korun včetně DPH.

Cílem akce je zlepšit tepelně technické vlastnosti obvodových konstrukcí objektů a tím uspořit energii. Dotace z operačního programu může činit až 90 procent. Městský obvod ze svého rozpočtu na rok 2015 všechny tři akce předfinancuje a uhradí také finanční prostředky nad rámec dotace.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka