Univerzitní upír vysál krev 37 prvodárcům

Od 6. do 8. listopadu proběhl na Transfuzním oddělení Fakultní nemocnice Plzeň 22. ročník tradiční akce Západočeské univerzity nazvané Univerzitní upír. Darovat krev přišlo 191 osob, 37 z nich poprvé.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ze 191 dárců bylo 83 studentů, nejvíce z fakulty elektrotechnické (17), hned po ní následovaly fakulta aplikovaných věd (15), fakulta ekonomická (11) a fakulta zdravotnických studií (10). Mezi dobrovolníky bylo 37 prvodárců, z nichž většina byla právě z řad studentů. Univerzitní upír přitom cílí především na prvodárce, kteří díky této akci zůstávají myšlence dobrovolného dárcovství věrní.

Jak vyplynulo z dotazníkového šetření, nejčastější důvodem darování krve bylo pomáhat lidem, kteří to potřebují. „Studenti také v dotazníku uváděli, že by se do organizace Univerzitního upíra chtěli zapojit,“ řekl Tomáš Dubina, který měl letos organizaci akce na starosti.

„Chceme poděkovat dárcům, zaměstnancům transfuzního oddělení i společnosti Crosscafé, která pro dárce připravila dárek ve formě slevy,“ doplňuje Tomáš Dubina.

Statistika a fotografie z akce jsou umístěny na facebookovém profilu Univerzitního upíra. Největší zájem o „Upíra“ byl v jubilejním 10. „semestrníku“, kdy přišlo 272 lidí. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka