Uznávaný japonský umělec zve do depa na sobotní workshop

Světově uznávaný japonský umělec Soichiro Mihara pracuje od roku 2011 na svém projektu Blank, který zkoumá limity a hranice technologií moderní civilizace.

Jarní servisní akce AUTO CB

Tento projekt nyní rozvíjí během rezidence OPEN A.i.R. v prostorách kreativní zóny DEPO2015, kde bude vytvářet soběstačné ekosystémy s přítomností živých organismů. V sobotu 29. srpna zve zájemce o DYI arduino programování na celodenní workshop. Japonský umělec pobývá v Plzni v rámci projektu Evropské hlavní město kultury 2015 a díky podpoře prestižní japonské nadace EU-JAPAN FEST.

Japonský umělec Soichiro Mihara, v současné době žijící v Kyotu, tvoří na pomezí umění, technologií a environmentalismu. „Výroba artefaktů dnes patří ke každodenní lidské činnosti, kam spadá i umění. V tomto odvětví však vidím potenciál ve schopnosti čelit neznámému a zkoumat je. Od roku 2011 jsem součástí projektu Blank, kde se zabývám tematikou půdy - její energetickou využitelností, možností kompostace, potenciálem půdních mikrobů ...," říká Soichiro Mihara, který v Plzni pobývá od července do září. V prostoru DEPO2015 vystaví třetí řadu projektu Blank - tento „kosmos“ bude pracovat s domorodými mikroby a rostlinami v rámci experimentu o umění založeném na něčem jiném, než na člověku samotném. 

Finální prezentace a vernisáž výstavy objektů a instalací, které Soichiro Mihara vytvořil během své rezidence, se v DEPO2015 uskuteční 13. září v 17 hodin. K vidění budou kinetické objekty napájené solární energií či socha/ekosystém – ojedinělý objekt využívající energetický potenciál mikrobů. Díky vernisáži se návštěvníci podívají do prostor zadního nádvoří DEPA, které je obvykle veřejnosti nepřístupné. V následujících dnech se objekty přesunou do prostor DEPO kavárny, kde budou k vidění do 18. září.


Dne 29. srpna povede Soichiro v Plzni v rámci Bastl festivalu workshop na téma DYI arduino, který je určen všem zájemcům o svět DIY (do it yourself) technologií. Workshop je veden v anglickém jazyce a začíná v prostorách Makerspacu v DEPO2015 v 10:00, pro účastníky je nutné předem se registrovat na adrese: http://www.depo2015.cz/en/program-makerspace-ag40/bastl-festival-2015-a255

Veškerý materiál pro výrobu vlastního arduino modulu bude poskytnut ze strany pořadatele, účastníci by ale raději měli přinést svůj vlastní notebook. 

Bastl festival probíhá v DEPO2015 a snoubí témata nových technologií, kutilství a recyklace. Cílem je představit zvídavé veřejnosti technologie typu laserové řezání a gravírování, řezání samolepek a fólií na plotru, 3D tisk, 3D skenování či programování mikrokontrolérů.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 26.08.2015 08:02



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka