V Besedě zahraje saxofonová hvězda Lakecia Benjamin s kapelou SoulSquad

Vyhledávaná soulová a funková muzikantka Lakecia Benjamin vystoupí v Měšťanské besedě v Plzni 25. března 2017.


Rodačka z New Yorku hrála s hudebními velikány, jako jsou Stevie Wonder, Alicia Keys, Macy Gray, The Roots nebo Kool and the Gang, a vystupovala také v Bílém domě na inauguračním plese prezidenta Baracka Obamy. Nyní na koncertech s vlastní kapelou SoulSquad představuje své debutové album Retox, třikrát nominované na ceny Grammy.

Měšťanská beseda v Plzni přivítá v roce 2017 další ze současných světových talentovaných hudebníků. V sobotu 25. března od 19:30 hodin tu vystoupí jedna z nejvyhledávanějších saxofonistek světa, Američanka Lakecia Benjamin, jejíž hudba vychází z klasického jazzu, který přetavuje v taneční soulově funkovou show. Během své hudební kariéry hrála pro mnohatisícová publika, když vedla dechovou sekci při koncertech těch nejvýznamnějších  umělců světového hudebního nebe, jako jsou Stevie Wonder, Alicia Keys, Kool and the Gang  a další. 

V současné době koncertuje Lakecia Benjamin v komornější atmosféře s kapelou SoulSquad, v níž je saxofon doplněn bicími, kytarou, baskytarou, piánem a vokály. Společně zahrají skladby z alba Retox, které potvrzuje její skladatelský i producentský talent, a vysloužilo si hned tři nominace na hudební ceny Grammy. „Začala jsem psát písničky, když mi bylo 13, a tohle album sklízí ovoce za ty roky skládání, krom toho, že dává na odiv i mou hru na saxofon a aranže na trubku,“ říká o svém debutovém albu Lakecia Benjamin.

Lakecia Benjamin se narodila v New Yorku, hru na saxofon si vybrala na střední škole a poté vystudovala jazzový program na newyorské New School University. Jak sama uvádí, její tvorba odkazuje k zejména Jamesi Brownovi a Maceo Parkerovi. „Po ohromném úspěchu koncertu Maceo Parkera v roce 2014 v Měšťanské besedě se nám podařilo pozvat jednu z nejlepších muzikantek soulu a funku, jejíž hudba je funkovým králem silně inspirovaná a zároveň vychází z klasického jazzu, který svým muzikantským uměním, virtuozitou a vzletnými tanečními groovy posouvá na úplně jinou úroveň,“ doplňuje Ivan Jáchim, ředitel pořádající agentury Dominik centrum s.r.o.

Koncert je na stání a vstupenky jsou v prodeji na www.mestanska-beseda.cz a v dalších obvyklých předprodejích.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka