V centrálním obvodu se rozbíhá pilotní projekt Plzeňská senior akademie

Městský obvod Plzeň 3 navazuje na úspěšnou spolupráci s Městskou policií Plzeň a zahajuje pro své seniory pilotní projekt „Plzeňská senior akademie“.


„V rámci prevence kriminality páchané na seniorech na území města Plzně a okolí se chceme zaměřit na jejich ucelené vzdělávání.  Vypracovali jsme preventivní programy, které realizujeme tak, aby na sebe vzájemně navazovaly, a tvořily tak komplexní celek vzdělávacího programu prevence kriminality v souladu s principem univerzity třetího věku,“ říká Karel Zahut, metodik prevence kriminality Městské policie Plzeň

„Vzdělávací program pro naše seniory je utvořen ze sedmi přednáškových bloků a v každém z nich je detailně popsáno konkrétní téma. Senioři se seznámí s prací Městské policie Plzeň, dozvědí se o nebezpečí prodejních akcí i o domácím násilí, uvidí kriminalistiku v praxi nebo získají informace, jak se bezpečně pohybovat v silniční dopravě či jak zvládat mimořádné událostí,“ vypočítává některá z témat David Procházka, místostarosta MO Plzeň 3.

Projekt bude uskutečňován v průběhu tří měsíců a přednáškové bloky spolu s exkurzemi budou realizovány jeden den v týdnu.

„Exkurze jsou nedílnou součástí projektu. Senioři navštíví operační středisko Městské policie Plzeň, Útulek pro zvířata v nouzi nebo Hasičskou stanici Plzeň,“ doplnil David Procházka

„Bezpečnost seniorů je v současnosti jednou z našich priorit, a proto jsme požádali Městskou policii Plzeň o přípravu a realizaci projektu, který výrazně přispívá k ochraně seniorů. A za to je třeba plzeňské městské policii poděkovat,“ dodává starosta centrálního obvodu Radislav Neubauer.

Zájemci z řad seniorů, kteří mají trvalé bydliště na území MO Plzeň 3, se mohou přihlásit u sl. Lucie Hůrkové na telefonním čísle 378 036 496, kde také dostanou konkrétní informace. Počet míst je omezen a zájemci se mohou hlásit do konce září 2015. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka