V centru Plzně přepadl lupič obchod s oděvy, odnesl si 20 tisíc

V pondělí krátce po poledni došlo v centru Plzně k loupeženému přepadení obchodu s oděvy.

Jarní servisní akce AUTO CB

 V pondělí zhruba patnáct minut po dvanácté hodině polední policisté na tísňovou linku policie přijali oznámení o násilném trestném činu, který se odehrál v samém centru naší krajské metropole v jednom z obchodů na ulici Zbrojnická. Do prodejny vstoupil starší muž, který prodavačce sdělil, že si jde po předchozí dohodě s majitelem provozovny vyzvednout peníze. Obsluha mu však neuvěřila a finanční hotovost odmítla vydat. Proto muž sáhl pod bundu a držíc ruku pod oděvem trval na jejím vydání. Mužovo chování na ženu zapůsobilo výhružně, proto z obavy o své zdraví a život peníze nakonec vydala. Pachatel pak s téměř dvaceti tisíci korunami z místa odešel.

    Podle výpovědi poškozené se jednalo o staršího prošedivělého muže, který byl oblečen do tmavých džín a tmavé jarní bundy. Hovořil plynně česky bez vady řeči.

    Na místo okamžitě vyjeli policisté, kteří ihned začali zjišťovat všechny okolnosti případu a pátrat po pachateli. Jeho jednání kvalifikovali jako zvlášť závažný zločin loupež, za který mu v případě vypátrání a pravomocného odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 16.05.2017 09:27



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka