V kostele na Mouřenci můžou lidé zapálit svíčku zemřelým

Šumavský kostel svatého Mořice na Mouřenci zve na tradiční „dušičkové“ setkání. V úterý 2. listopadu od 18:30 hodin můžou lidé zapálit v tomto kostele nad Annínem, v přilehlé kostnici nebo na hřbitově svíčku zemřelým.

Cílená propagace v Plzni

Dušičkovou pobožnost povede místní farář P. Jenda Kulhánek, který jako každý rok požehná svěcenou vodou celý areál. „V modlitbách můžeme vzpomenout na všechny naše blízké zemřelé, ale také na bývalé obyvatele Šumavy, kteří odpočívají v mouřeneckých a často už neudržovaných hrobech. Rozsviťme na nich svíčky!“ pozval na setkání Lukáš Milota ze spolku Přátelé Mouřence.

Na varhany pobožnost doprovodí Mirka Hosnedlová.

Kostel na Mouřenci bývá pravidelně přístupný při komentovaných prohlídkách každou sobotu od 11 hodin. V sobotu 6. listopadu od 17 hodin bude navíc prohlídka kostela při svíčkách. Spolek Přátelé Mouřence připravuje i další akce. Ve středu 17. listopadu si lidé na tomto místě můžou připomenout události z roku 1989, a to při tradičním Sametovém Mouřenci. Ve sváteční odpoledne v kostele zazní písně souboru Spiritual kvintet a další spirituály.

 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka