V sobotu budou trenéři na Špičáku dávat lekce jízdy na sjezdových kolech zdarma

Jízdu v terénu na speciálu pro downhill si mohou zkusit nejen děti od 8 let, ale i všichni dospělí včetně úplných začátečníků.

Cílená propagace v Plzni

Biková škola Gravity Academy dlouhodobě působící v Bikeparku Špičák připravila na sobotu 8. července akci pro děti, ale i rodičovský doprovod a další zájemce. Od 9 do 17 hodin si kdokoli (začátečníci i pokročilí) může trénovat jízdu na speciálním kole pro downhill za asistence zdejších lektorů. Za tyto lekce se nic neplatí.

„Naši lektoři z Gravity Academy budou k dispozici v nejsilnějším personálním složení a všech šest se bude v sobotu věnovat zájemcům při tréninku jízdy v horském terénu nebo downhillu. Kdo nebude mít svoje kolo a vybavení, tomu ho můžeme půjčit. Do vyčerpání naší kapacity také zdarma. Vyzkoušet si mohou třeba i jízdu přes cvičné překážky,“ říká Jan Kasík z Bikeparku Špičák.

Hlavní centrum akce bude v sobotu 8.7. u cvičného hřiště bikové školy, což je zhruba 200 metrů od hlavního parkoviště (P1). Pořadatelé jen prosí o trpělivost, kdyby v určitý čas byli všichni lektoři v permanenci. Budou se ale snažit vyhovět všem, kdo přijdou. Biková škola je aktuálně otevřena každý den až do 15.září, stejně jako celý areál Ski&Bike Špičák, včetně provozu lanovky k rozhledně.     

Bikepark Špičák nabízí 5 hlavních sjezdů (https://sumava.spicak.cz/cz/sekce/trate-78/) a letos též novou, zatím 1,5 km dlouhou trasu. Vede z vrcholu Špičáku do zhruba poloviny kopce. S jejím dokončením se počítá příští rok. Jmenuje se Good Year Line a má nejnižší modrou obtížnost. Po odbočce z ní na trať Easy Way i rodiny s dětmi pohodlně sjedou až k lanovce.       

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka