V sociálních zařízeních kraje startují návštěvy. Jen s testy a respirátory

Na základě usnesení Vlády ČR budou krajská sociální zařízení umožňovat návštěvy svých klientů od 5. 12. 2020 za přísně nastavených podmínek.

Jarní servisní akce AUTO CB

Návštěvy musí používat ochranné pomůcky a budou moci využít možnosti testování zdarma.

V určených návštěvních hodinách bude možné se na návštěvu objednat do všech dvanácti zařízení sociálních služeb, která Plzeňský kraj zřizuje. Návštěvy se mohou zúčastnit maximálně 2 osoby. Po celou dobu návštěvy musí mít zakrytý nos a ústa vlastním respirátorem min. řady FFP2. Dále je pro všechny návštěvy nutné prokázat se negativním výsledkem testu nebo lze možné využít zdarma testování POC testy přímo na místě.

Konkrétní informace k návštěvám budou uvedeny na webových stránkách jednotlivých zařízení.

Testování návštěvníků bude hrazeno prostředky z dotačního titulu MPSV, kromě Domovů pro osoby se zdravotním postižením, kterým musí Plzeňský kraj testy hradit z vlastních zdrojů.

„V případě klientů krajských sociálních zařízení je naší povinností nastavit taková pravidla, abychom ochránili právě ty nejzranitelnější. Zároveň klademe důraz na to, abychom jim umožnili setkávat se s těmi, které již řadu měsíců vidět vzhledem k situaci nemohli,“ uvedl náměstek hejtmanky pro oblast sociálních věcí Rudolf Špoták.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka