V Třebčicích se srazil na přejezdu vlak s traktorem, dvě lehká zranění

V úterý po poledni se v Třebčicích na Plzeňsku střetl osobní vlak jedoucí z Blatna do Nepomuku s traktorem.

Jarní servisní akce AUTO CB

Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném pouze výstražnými kříži. V důsledku střetnutí osobní vlak vykolejil.

Při nehodě byl lehce zraněn jeden cestující z osobního vlaku a holčička jedoucí v traktoru. Celkem ve vlaku cestovalo okolo dvaceti cestujících. Celkově byla škoda odhadnuta na 380 000 Kč (180 tisíc vlak, 200 tisíc traktor). Provoz na trati byl přerušen.

Na přejezdu byly zpodle drážních inspektorů jištěny nedostatečné rozhledové poměry. Ze směru příjezdu vlaku k přejezdu z pohledu řidiče trakrotu byla viditelnost pro nejpomalejší a nejdelší vozidlo pouhých 57 metru (dle orientačního výpočtu potřeboval řidič minimálně 137 m). Provozovatel dráhy okamžitě po tomto zjištění snížil maximální rychlost jízdy vlaku přes tento přejezd z původních 50 km/h na 10 km/h a současně byla v okolí přejezdu vyřezána vzrostlá zeleň. V současné době je viditelnost pro nejpomalejší a nejdelší vozidlo 275 metrů! Jízda vlaku rychlostí 10 km/h bude na železničním přejezdu minimálně do středy, kdy bude výstražný kříž doplněn dopravní značkou STOP. Současně bude upravena i traťová rychlost, kdy z důvodu špatné viditelnosti bude rychlost od Nepomuku pravděpodobně stále 10 km/h, ale od Blatné se zvýší na původních 50 km/h.

Osobní vlak byl nakolejen v 17.17 hodin a provoz na trati byl obnoven v 17.40 hodin.

Foto: Drážní inspekce



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 25.08.2015 16:21



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka