Ve středu hostí areál za plzeňskou Plazou Festival sportu

Už třetí ročník Festivalu Sportu přinese opět den plný pohybu, sportu a dobré zábavy. V OC Plzeň Plaza a přilehlém parku se ve středu 22. 6. 2016 objeví téměř 50 sportovních stanovišť, kde si bude moci každý aktivně a na vlastní kůži vyzkoušet nejen tradiční, ale i méně obvyklé a neznámé sportovní discipliny.

Cílená propagace v Plzni

Na přípravě a realizaci akce se pod vedením českého reprezentanta v triatlonu Přemysla Švarce podílí celá řada plzeňských neziskových organizací, spolků a klubů. Vyvrcholením letošního Festivalu sportu bude bezesporu přivítání plzeňských sportovců kvalifikovaných na olympijské hry do Ria hejtmanem Plzeňského kraje a celorepublikový T-mobile Olympijský běh.

„Festival Sportu se snaží atraktivní a netradiční formou vzbudit pozornost a zájem o pohybové aktivity a sport. Na dosah centra města si každý může přijít vyzkoušet některou z desítek sportovních aktivit, dozvědět se zajímavé informace a tipy ke zdravému životnímu stylu a přitom se dobře bavit i díky doprovodnému kulturně-hudebnímu programu,“ uvádí ředitel akce Přemysl Švarc a dodává: „Festival Sportu chce nejen bavit, ale také motivovat k pravidelnému pohybu. Dává příležitost seznámit se a okusit tradiční i trendové sporty. Dětem může napovědět, jaký sport by je mohl nejvíce bavit.“

Dopolední program startuje už v 8.45 a bude věnován především dětem z mateřských, základních i středních škol, na své si ale i před polednem přijde rozhodně každý. Jednotlivá stanoviště, na nichž nebudou chybět exhibice, příležitost přímo oslovit známé sportovce nebo získat cenný suvenýr v podobě jejich podpisu při autogramiádách, budou čekat na zájemce až do 19 hodin.

Novinkou v programu Festivalu sportu bude T-mobile Olympijský běh. Pro účastníky jsou připraveny trasy na 5 (jeden okruh) a 10 km (dva okruhy) se startem v 18 hodin. Trať povede z areálu za OC Plaza Kilometrovkou, podél Lochotínské ulice a podél Mže ke Štruncovým sadům, kde se podél Tyršovy ulice a chodníku podél Mže stočí zpět do areálu za OC Plzeň Plaza. Chybět nebudou ani dětské závody na tratích od 540 metrů do 1,62 km. Ty startují od 16.30 do 17.30 na okruhu přímo v areálu.

V programu Festivalu Sportu opět najdeme bohatý taneční program. Hodinový blok tanečních a pohybových vystoupení uvede taneční flash mob, do kterého se mohou zapojit všichni zájemci, kteří se prostřednictvím Facebooku k účasti na události zaregistrují. Autorkou choreografie flash mobu je Dominika Metličková ze studia Fit dance art. 

Ve 12 hodin začne v zadní části areálu za řekou celoodpolední Monte Carlo Roadshow, při které se představí kompletní řada vozů ŠKODA v provedení Monte Carlo. Připraveny jsou testovací jízdy i bohatý doprovodný program pro celou rodinu, jeho součástí bude např. BMX Biketrial show nebo Freestyle ropeskipping show.

„Festival Sportu je neziskový projekt určený pro širokou veřejnost. Jeho náplň je osvětová, prezentační, iniciační, nepřímo náborová a motivační. Zároveň se snaží podporovat místní sportovní subjekty možností neplacené prezentace jejich činnosti a jejich propagací v rámci celého projektu Festivalu Sportu,“ shrnuje význam akce ředitel Festivalu sportu Přemysl Švarc.

Celodenní vstupné činí pro děti 20 Kč, pro dospělé 50 Kč, ZTP a jedna osoba doprovodu mají vstup zdarma.

Více informací na http://www.festivalsportu.cz

Potvrzená sportovní stanoviště:

1. Aerial hoop hrazda

2. Atletika

3. Basketbal

4. Beach volejbal

5. Bojová umění

6. Canicross

7. Crazy Bubbles

8. Crossfit

9. Cyklistika

10. Česká házená

11. Dětská atletika 12. Florbal 13. Florbal na elektrických vozíčcích (Powerchair hockey)

14. Fotbal 15. Frisbee 16. Fyzioterapie

17. Golf

18. Házená 19. Hokej

20. Houpačky

21. Hudební vystoupení

22. Indoboard – stanoviště České spořitelny 23. Jachting

24. Karikaturista – nechte si na památku namalovat svůj portrét

25. Koloběžky, oxelonboard

26. Lakros 27. Longboarding

28. Lukostřelba

29. Minigolf 30. Monte Carlo Roadshow 2016 31. Moxie – tanec

32. Orientační běh

33. Pétanque

34. Plavání

35. Pohyb 1P – zjišťování pohybových dovedností předškolních dětí

36. Pole Dance 37. Rugby

38. Slackline 39. Snowboarding

40. Synchronizované plavání 41. Šerm 42. Taneční vystoupení

43. Tenis

44. Trampolína

45. Triatlon

46. Výstava motocyklů 47. Vzpírání 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 21.06.2016 17:09



2 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka