Viktoria porazila Olomouc dvěma góly Ďuriše v samotném závěru

V neděli 23. srpna se hráči Viktorie Plzeň představili potřetí v rámci Synot ligy na vlastním stadionu. O navrácení na vítěznou vlnu bojovala sestava s Janem Holendou na hrotu, kterého ze stran podporovali Milan Petržela a Jan Kopic, do středu hřiště se vrátil Tomáš Hořava.

Cílená propagace v Plzni

Plzeň od prvních minut prokazovala svou touhu útočit, ale průniky Vaňka nebo Petržely shodně skončily v náruči včas vyběhnuvšího brankáře Buchty. V 10. minutě zakončoval nedávný oslavenec Jan Holenda patou Limberského centr, Buchta ale zůstal pozorný. O minutu později hlavičkoval Hubník, do branky se jeho pokus nevešel. Ve 25. minutě pálil uvnitř vápna nehlídaný Daniel Kolář, míč ovšem poslal nad branku, stejně jako o několik chvil později Václav Procházka z přímého kopu. Pouze nad břevnem skončila i rána Ondřeje Vaňka z 32. minuty. První ohrožení brány domácích přišlo v 35. minuty, kdy plzeňské obraně utekli Navrátil s Halenárem, prvně jmenovaný se ale s míčem dostal do příliš ostrého úhlu na to, aby mohl nebezpečně zakončit. Dvě minuty nato svedl souboj o míč s gólmanem Buchtou Holenda. Brankář Olomouce měl k balónu přece jen o kousek blíž a udržel neprůstřelnost. Ze souboje s Janem Holendou odešel jako vítěz i v nastaveném čase, kdy si plzeňský útočník našel míč z rohového kopu. Viktoria z vypracovaného tlaku v první půli gól nevytěžila.

Druhou půli načal rychlý útok hostů. Navrátil s Petrem ale nedokázali protlačit míč do branky. Plzeňané pokračovali v dobývání branky Olomouce, i proto poslal trenér Krejčí na hřiště čerstvé síly. V 56. minutě odešli z hradí plochy Kopic s Kolářem, které nahradili Kovařík a Ďuriš. O čtyři minuty nebezpečně hlavičkoval Václav Procházka, jenže míč plzeňského stopera brankář Buchta dokázal vytěsnit. V 62. minutě byl blízko vstřelení branky Milan Petržela, který při zpracování přelstil obránce hostů, Buchta byl ale už poněkolikáté na místě. V 78. minutě trenér Krejčí posílil útočnou vozbu svého týmu, když k ofenzivně laděnému Holendovi s Ďurišem poslal ještě Aidina Mahmutoviče. Z trávníku se poroučel Milan Petržela. V 86. minutě se více než jedenáct tisíc fanoušků v Doosan Areně přece jen dočkalo. Jan Kovařík dostal ideální míč do křídla v situaci, kdy se v náběhu za obranou ocitli hned tři viktoriáni. Do odkryté branky doklepl Kovaříkův banán Michal Ďuriš a rozpoutal tak na tribunách nefalšovanou vlnu nadšení – 1:0. V závěru hosté z Olomouce nevydrželi s nervy, nejdřív uviděl červenou kartu Plšek, v úplném závěru zastavila obrana Sigmy Rajtorala pouze za cenu nešetrného penaltového zákroku. Nařízený pokutový kop jistě proměnil Michal Ďuriš a připsal si tak druhou branku v zápase! Od závěrečného hvizdu rozhodčího Kocourka nebylo daleko, Viktoria si tak do tabulky Synot ligy připsala plný počet bodů.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 23.08.2015 20:40



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka