Workshop Literární kavárny v DJKT

Chcete umět prezentovat své texty, projekty, nebo myšlenky jako profesionální herec / herečka? Divadlo J. K. Tyla nabízí v rámci projektu Literární kavárna DJKT možnost zúčastnit se celodenního workshopu na téma techniky mluveného projevu a prezentace před publikem.

Jarní servisní akce AUTO CB

Chcete umět prezentovat své texty, projekty, nebo myšlenky jako profesionální herec / herečka? Divadlo J. K. Tyla nabízí v rámci projektu Literární kavárna DJKT možnost zúčastnit se celodenního workshopu na téma techniky mluveného projevu a prezentace před publikem. Lektorkou je herečka Apolena Veldová, která vyučovala herectví a jevištní řeč na konzervatoři v Ostravě i v Praze a na AMU. Přihlásit se mohou nejen všichni autoři, kteří zaslali své texty do prvních tří kol Literární kavárny, ale i další zájemci z řad veřejnosti. Workshop se bude konat 26. června od 10 do 16 hodin ve foyer Malé scény, cena je 190 korun, voda a malé občerstvení jsou v ceně.

Literární kavárna DJKT se koná letos druhým rokem. Soutěž je určená pro všechny ve věku 13 – 26 let, kteří se věnují psaní, nebo s ním chtějí začít. Její součástí je celkem pět kol na pět různých témat, přičemž v každém kole je odbornou porotou vybráno pět nejlepších textů. Jejich autoři mají příležitost prezentovat své texty během Večerů autorského čtení. Vítězné texty celé soutěže budou stejně jako v minulém roce scénicky prezentovány herci Divadla J. K. Tyla na závěrečném Galavečeru. Kromě toho ale budou také díky naší spolupráci s Valeriánovou nadací v Berlíně přeloženy do němčiny a prezentovány německými herci v Berlíně a rovněž vyjdou dvojjazyčně ve společné česko-německé publikaci.

Cílem projektu je především nabídnout autorům další možnost inspirace k tvorbě textů, ale také pozvat mladé tvůrčí lidi i do zákulisí a umožnit jim, aby si vytvořili osobnější vztah k divadlu. Více informací na literarnikavarna.djkt.eu

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 15.06.2016 11:04




5 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka