Z Kralovic do Kožlan už se jezdí pohodlně a bezpečně

Řidičům začala sloužit rekonstruovaná silnice druhé třídy II/229 mezi Kralovicemi a Kožlany. Jde o důležitou spojku mezi severem Plzeňska s Rakovnickem a Středočeským krajem i Prahou.

Cílená propagace v Plzni

 „V kralovickém regionu má charakter páteřní komunikace s napojením na silnici první třídy I/20, vedoucí do Plzně a je využívána i pro pravidelné dojíždění,“ uvedl Pavel Panuška, generální ředitel Správy a údržby silnic Plzeňského kraje, která byla v zastoupení Plzeňského kraje investorem celého díla.

„Hlavním dopravním cílem pro naše občany je Plzeň, ale směr na Rakovník je pro nás také důležitý, protože tudy cestují lidé, směřující na Prahu,“ uvedl starosta třiapůltisícových Kralovic Rudolf Salfický. Podle něj byl před rekonstrukcí tento úsek nehorší z celé 27 kilometrů dlouhé silnice z Kralovic do Rakovníka.

Opravu silnice do Kralovic jménem svých 1.400 občanů velmi uvítal i starosta Kožlan Vladimír Přibyl. „Jezdí tu čím dál tím více aut a také rostoucí počet kamionů, které si tak zkracují cestu na Plzeň a na dálnici do Německa,“ uvedl. 

Rekonstrukce silnice II/229 mezi Kralovicemi a Kožlany je jednou z patnácti, kterou letos před začátkem léta realizujel Plzeňský kraj na silnici nižších tříd díky téměř čtyřistamiliónovým evropským dotacím. „Celkem letos investuje náš kraj do silnic kolem miliardy korun,“ uvedl náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblast dopravy Jaroslav Bauer.

Rekonstrukcí této silnice, která přišla na 29 milionů korun, se zvýšila její únosnost a tím i životnost. Odstranění lokálních nerovností a nadbytečného množství spár se zvýšila bezpečnost silničního provozu a komfort jízdy, zlepšily se i odtokové poměry vody z vozovky.

Celou částku 29 milionů korun pokryje finanční podpora z Evropské unie prostřednictvím Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad.

Zhotovitelem stavby, která byla provedena ve velmi dobré kvalitě, byla společnost Froněk, s.r.o.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka