Začíná stavba okružní křižovatky v Červenohrádecké ulici

Oprava Červenohrádecké ulice v Plzni vstupuje do další etapy. V pondělí 19. února 2024 začne výstavba nového kruhového objezdu v křížení ulic Červenohrádecká, K Fořtovně a V Mokřinách v Červeném Hrádku.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Rekonstrukce si vyžádá změny v dopravě automobilové, veřejné i v cyklodopravě.

„Vítám, že můžeme vstoupit do další fáze rekonstrukce Červenohrádecké ulice, která byla a je pro místní občany zásadní nejen z pohledu komfortu, ale hlavně bezpečnosti. Pevně věřím, že se stavbu podaří dokončit ještě letos. Uděláme tak pomyslnou tečku za investicí, o kterou lidé z Červeného Hrádku a Újezdu usilovali dlouhá léta. Všem občanům, kterých se dopravní omezení výrazně dotkla, bych chtěl poděkovat za trpělivost,“ řekl primátor města Plzně Roman Zarzycký.

„Začíná čtvrtá fáze, která by měla být hotova koncem května letošního roku. Pátá, tedy poslední část, pak začne v červnu a skončí v září, kdy bude kompletně dokončen celý úsek od křižovatky ulic Hrádecká a Staroveská za křižovatku s ulicí K Fořtovně,“ informoval technický náměstek primátora Pavel Bosák.

Kvůli dlouhé objízdné trase bude omezena dopravní obsluha Červeného Hrádku, linky hromadné dopravy povedou náhradní trasou a přes dočasně umístěné zastávky. „Veřejná doprava bude využívat objízdnou trasu Červenohrádeckou a dále po dálničním přivaděči a přes obce Kyšice a Dýšina. Spoje MHD budou jezdit jednosměrně, od konečné Doubravka kolem Ústředního hřbitova do zastávky Na Rozcestí a pak opravenou částí ulice Červenohrádecká zpět do Doubravky,“ popsal Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí s tím, že současná konečná Červený Hrádek nebude po dobu stavby spoji MHD obsluhována. „Dopravní omezení jsou pro občany Červeného Hrádku jistě nepříjemná, ale jedná se o velmi složitou a náročnou stavbu, jejíž výsledkem bude už letos znatelně lepší stav komunikací a větší bezpečí pro chodce,“ doplnil Aleš Tolar.

Zastávky Na Samotě, Nad Hrádkem a zastávka Červený Hrádek, která bude dočasně umístěna v mírné odsunuté poloze v ulici Vesnická, obslouží během stavby pouze spoje příměstské linky 254. „Cestující by proto měli věnovat zvýšenou pozornost jízdním řádům všech dotčených linek. Provoz Senior expresu pro držitele průkazu ZTP, ZTP/P a seniory starší 70 let je do Červeného Hrádku zachován,“ upozornil Miroslav Klas z Úseku veřejné dopravy a cyklodopravy Správy veřejného statku města Plzně.

Výstavba okružní křižovatky se dotkne také cyklistů, protože místem prochází mezinárodní cyklotrasa č. 3 a městský cyklistický okruh č. 2151. Během stavby pojedou cyklisté po objízdné trase vyznačené v terénu. Povede ulicemi V Hájku a Pod Hospodou. Na cyklotrase č. 3 budou navíc ještě viset mapky se zakreslenou objížďkou a stručnou informací nejen v češtině, ale i v angličtině a v němčině.

„Jsme rádi, že se oprava této významné komunikace posunula do další fáze. Jedná se o stěžejní dopravní akci v Červeném Hrádku, která přispěje k bezpečnosti řidičů, chodců i cyklistů,“ sdělil starosta čtvrtého městského obvodu Tomáš Soukup.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 14.02.2024 14:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka