Zapište si do diáře: 21. leden 2016! Najděte lepší práci na veletrhu Klíč k příležitostem

Již čtvrtý ročník úspěšného veletrhu práce a vzdělávání pod názvem Klíč k příležitostem chystá plzeňská společnost Grafia, s.r.o. Veletrh proběhne 21. ledna 2016 v kulturním domě Peklo v Plzni.

Jarní servisní akce AUTO CB

Najděte si lepší práci na veletrhu Klíč k příležitostem!

Letošní ročník se koná opět za spolupráce partnerů - Úřadu práce - krajské pobočky Plzeň, Hospodářské komory ČR a Západočeské univerzity v Plzni. Záštitu nad veletrhem převzal senátor Lumír Aschenbrenner.

I letos se očekává velká účast návštěvníků. Loňského ročníku se podle odhadu pořadatelů účastnilo celkem zúčastnilo cca 2.900 osob.

"Čtvrtý ročník bude specifický tím, že v Plzeňském kraji máme zatím nejnižší nezaměstnanost za posledních několik let (4,3%) a v míře zaměstnanosti soutěžíme s Prahou," sdělila za organizátory Jana Brabcová, jednatelka společnosti Grafia. Pracovní nabídky převažují nad množstvím lidí bez práce. V takové situaci bývají zaměstnavatelé ochotni připlatit na mzdách. "Je to jedinečná příležitost přijít pohovořit osobně s personalisty a zjistit cenu své práce na trhu či poohlédnout se po zaměstnavatelích, kteří nabízejí lepší pracovní podmínky. Proto také očekáváme větší zájem kvalifikovaných lidí, kteří práci mají a poohlížejí se po lepší," dodává Brabcová

Mezi vystavovateli jsou významné firmy

Mezi vystavovateli již teď jsou významné firmy, jako například SONY DADC, Steelcase Ostrov u Stříbra, Drůbežářský závod Klatovy, Lear Corporation Czech Republic, Mubea, SWA Holýšov, O2 Czech Republic, FAIVELEY TRANSPORT CZECH, STYL PLZEŇ, MD ELEKTRONIK, HOFFMANN WIZZARD, DAIKIN INDUSTRIES CZECH REPUBLIC, KERMI, UBK, In-tech a další. Nabízeno bude několik set pracovních pozic. 

Z výčtu lze jmenovat pozice pro všechny kvalifikace pracovníků: 

technologové, konstruktéři 2D, 3D, zámečníci, elektrikáři, brusiči, svářeči, testovací a vývojoví inženýři, projektoví vedoucí, inženýři elektrotechnici, programátoři, CNC frézaři, nástrojaři, servisní technici (s výjezdy do zahraničí), elektroinženýr, vedoucí servisu, zástupce vedoucího směny,  operátor do výroby, skladníci, řidiči, pracovníci údržby, kontroloři kvality, elektroúdržbáři,  přípraváři, recepční, plánovači, IT podpora... Zdá se, že letos bude spektrum nabízených pozic nejpestřejší.

Pro absolventy firmy připravují nově i trainee programy.

Vystavovat budou i vzdělávací instituce, které se zabývají profesním rozvojem dospělých, nabízet se bude i práce v zahraničí (EURES). Mezi vystavujícími budou i střední školy a jazykovky.

Veletrh je určen všem, kdo hledají práci či brigádu v ČR i za hranicemi

Veletrh je určen všem, kdo hledají práci či brigádu v ČR i za hranicemi - lidem bez rozdílu věku či vzdělání, studentům posledních ročníků středních škol a jejich učitelům, vysokoškolákům i lidem registrovaným na úřadu práce. Všichni návštěvníci mají vstup v plném rozsahu zdarma.

Zajímavý doprovodný program

Velký zájem bývá tradičně i o doprovodný program. Témata přednášek souvisí s hledáním práce, např. jak se připravit na pracovní pohovor, jak se naučit „prodávat“ sám sebe, jak najít práci pomocí sociálních sítí či jak získat zaměstnání v zahraničí. Na veletrhu Klíč k příležitostem 2016 přestaví plzeňská firma UNIWEB revoluční novinku v oblasti mobilní komunikace, která slouží k získávání informací o nových pracovních příležitostech v Plzeňském kraji.

Každoročně bývá velký zájem i o testování pracovních kompetencí a znalosti cizího jazyka, bez kterého se dnes už neobejde prakticky žádný kvalifikovaný pracovník.

Po celý den bude také probíhat zdarma individuální poradenství v oblasti vzdělávání a trhu práce, image poradna (letos nově zaměřená i na brýle) a grafologické poradenství pro personální rozvoj.

Na veletrhu budou opět vyhlášeny ceny Mamma/Parent Friendly pro podniky přátelské rodině, které vyhoví podmínkám hodnocení a vytvářejí dobré podmínky pro zaměstnance s rodinami, např. zkrácené úvazky, pružnou pracovní dobu, firemní školky či jesle, akce pro rodiny s dětmi či umožňují péči o rodinné příslušníky. 

Manažerka veletrhu Andrea Králová připomíná: "Čas, který trávíme prací, máme jen jeden, záleží na našich schopnostech, za kolik jej "prodáme" zaměstnavateli. Návštěva veletrhu může tak významně prospět rodinnému rozpočtu." 


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka