Výstava Osvobození bez svobody by měla přivítat první návštěvníky začátkem května 2021

Výstava Osvobození bez svobody, kterou připravuje Paměť národa Plzeňský kraj, pracuje se světlem, zvukem, projekcemi a rozšířenou realitou. Instalována bude v Návštěvnickém centru Plzeňského Prazdroje a návštěvníky provede obdobím od osvobození Plzně po pád komunistického režimu. Příběhy lidí, kteří děj...

Cílená propagace v Plzni

Výstava Osvobození bez svobody, kterou připravuje Paměť národa Plzeňský kraj, pracuje se světlem, zvukem, projekcemi a rozšířenou realitou. Instalována bude v Návštěvnickém centru Plzeňského Prazdroje a návštěvníky provede obdobím od osvobození Plzně po pád komunistického režimu. Příběhy lidí, kteří dějiny 20. století prožili na vlastní kůži, odvypráví díky moderním technologiím interaktivním způsobem. První návštěvníky by měla přivítat začátkem května, respektive hned, jakmile to epidemiologická situace dovolí.
 
Výstavu tvoří příběhy pamětníků reprezentující rozmanitou historickou zkušenost obyvatel kraje, jenž sám sebe označoval za Pevnou hráz socialismu a míru. Hana Moravcová na vlastní kůži poznala, jaké to je, narodit se do buržoazní rodiny, Josef Hájek je naopak obyčejný dělník, který se jen tak něčeho nezalekne. Jestliže se o Josefu Švajcrovi dá říct, že ho velké dějiny málem semlely jakoby omylem, pro skauta Jiřího Světlíka se provokace totalitního režimu stala celoživotním úkolem, podobně jako pro Vladimíra Líbala, který je z vybrané pětice nejmladší a vzpomíná především na dobu konce komunistického režimu.
 
Výstavu, kterou podpořilo město Plzeň, Plzeňský kraj a Prazdroj lidem, připravuje nezisková organizace Post Bellum spolu s kreativním studiem 3Dsense a kreativní agenturou Monument Office.

Autor: Úřad městského obvodu Plzeň 2 - Slovany Článek může obsahovat komerční sdělení.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka