Aida pod širým nebem – velkolepá show v lochotínském amfiteátru

Do lochotínského amfiteátru míří slavná opera Giuseppa Verdiho Aida. Divadlo J. K. Tyla ji uvede 1. července od 20:30 h v rámci svého projektu Noc s operou.

Cílená propagace v Plzni

Do lochotínského amfiteátru míří slavná opera Giuseppa Verdiho Aida. Divadlo J. K. Tyla ji uvede 1.července od 20:30 h vrámci svého projektu Noc s operou, jehož první a úspěšný ročník odstartoval v loňském roce koncertem pro 5000 diváků. Režie se ujme šéf souboru opery DJKT Tomáš Pilař, který slibuje divákům jedinečný umělecký prožitek: „Půjde o monumentální, velmi působivou a efektní podívanou. Nejen pro ´fajnšmekry´ v oblasti opery, ale zejména pro diváky, kteří s operou dosud zkušenosti nemají. Jsem přesvědčen, že bavit se bude úplně každý, kdo na tuto Aidu přijde.“

Hlavní role připadnou hvězdám evropského formátu, jakými jsou Eva Urbanová, Ivana Veberová, Paolo Lardizzone a Ivan Marino. Kromě sólistů, výrazně rozšířeného sboru a orchestru DJKT pod vedením šéfdirigenta Norberta Baxy a souboru baletu DJKT se připojí externí dětský balet, tanečníci s ohněm, množství akrobatů a více než 100 členný komparz, takže v průběhu představení bude stále na co se dívat.

Scénografie a kostýmy budou vycházet z estetiky starověku. Dění na scéně budou snímat velkoplošné LED obrazovky, na jedné z nich pak bude promítaný videoart Petra Hlouška. Výsledný efekt podtrhne náročný světelný design a ohňové a pyrotechnické efekty.

Vstupenky jsou již v prodeji v síti www.plzenskavstupenka.cz, nebo v předprodejích DJKT: ve Smetanových sadech 16 a v Infocentru Nového divadla, Palackého náměstí 30. Rezervovat vstupenky je možno též na tel. číslech 378038185, 378038186 a na e-mailové adresevinsova@plzen.eu. 

Ceny jsou ve třech kategoriích: 450, 390 a 350 Kč, na stání za 150 Kč. 

Pro diváky je připraven bonus. Vstupenku na Aidu mohou využít i jako jízdenku ve všech dopravních prostředcích MHD v Plzni, a to od 19,00 do 24,00 hodin.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 02.05.2016 15:07




5 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka