Annín žije sklářskou poutí i vzpomínkou na Emila Kintzla

Sklářská pouť začíná v pátek v 19.30 koncertem Báry Basikové v kostele na Mouřenci. V sobotu otevřou annínské sklárny a brusírny, kostel na Mouřenci, kaple nad Annínem i muzeum lehkého opevnění.

Cílená propagace v Plzni

 Na návsi začne program v pravé poledne, kdy tam přijede v kočáře taženém koňmi sklářská královna Annínska.

Odpoledne se můžeme těšit na české muzikanty, německého mladého heligonkáře, country beatovou kapelu Medúzy, v 18 hodin zatančí Annínské ženy a po nich zazpívá Saxana Petra Černocká. Chybět nebude ani akrobacie se židlemi, ohňová show, sčítání Aniček v Anníně a další program.

V neděli je naplánováno procesí a poutní mše v kapli se vzpomínkou na paní Eriku Hofmann z rodiny annínských sklářů, která žila v Anníně do 60. let a celý život milovala svůj domov na Šumavě. Zemřela letos v 96 letech. Odpoledne bude program na návsi s duem Flaškinet a sčítáním Aniček.

Večer, tedy závěr pouti, bude patři Emilu Kintzlovi.  

"Každý rok jsme v létě zvali do kostela na Mouřenci u Annína pana Emila Kintzla. Možná také na tohoto velikého Šumaváka pořád myslíte. A vzpomínáte na hezké chvíle a rozhovory s ním. Tuto neděli na něj na Mouřenci vzpomeneme. Pozvali jsme jeho celoživotní oporu, paní Naďu a další členy rodiny. Pozvali jsme Jeňýčka Fischera, se kterým Emil Kintzl uchoval Šumavu v seriálech a knihách a pozvali jsme i písničkáře Miroslava Palečka, který před časem natočil "Ježkárny", písně Jaroslava Ježka, které měl i pan Kintzl rád. Zazpívat si spolu můžeme písně Život je jen náhoda a další. Zazní i zhudebněné básně Jaroslava Seiferta a pár hitů dua Paleček a Janík. Nedělním koncertem zakončíme VII. sklářskou anenskou pouť v Anníně a budeme moci říct "Díky vám, Emile!" Ještě před koncertem (od 17 h) se potkáme u mostu v Anníně, u křížku, který pan Kintzl obnovil. Herbert Honnes tam zatroubí šumavskou hymnu a pár písní přidají i sušičtí Tricken Brůdrs. Přijďte nebo přijeďte. Nebude to uplakaná tryzna, rozhodně to ale bude vzpomínka na příjemného, přátelského a rovného člověka," líčí za pořadatele Lukáš Milota.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
22.07.2022 14:05



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka