Centrální obvod Plzně chce posílit protipovodňové opatření v Radobyčicích a Doudlevcích

Městský obvod Plzeň 3 vyjde vstříc obyvatelům městských částí Plzeň Radobyčice a Doudlevce.

Cílená propagace v Plzni

V Radobyčicích u řeky Úhlavy v místě ulice Pod Skalou se totiž chystá naproti stávajícímu nový unikátní systém protipovodňových zábran, v Doudlevcích, v okolí Ostrovní ulice, také.

„Vycházejíc ze zkušeností z minulých povodní, zvažujeme nákup systému Tiger Dam, což je mobilní hráz sestavená do trojúhelníkové konstrukce z vinylem potažených tubusů o průměru 48 centimetrů“, informuje starosta centrálního obvodu Radislav Neubauer. „Tyto tubusy se pak naplňují přímo povodňovou vodou nebo vodou z jiných zdrojů a hráz tak může být postavena v různých výškách až do minimálně 2 metrů v délce od 15 metrů do několika kilometrů“, vypočítává Radislav Neubauer.

Mobilní protipovodňový systém by měl pomoci hasičům z dobrovolných jednotek při včasné reakci na blížící se vysokou vodu a zamezit v lokalitě Pod Skalou rozlévání vody do okolních polí. Rovněž v Ostrovní ulici v Doudlevcích ochrání majetek místních obyvatel.

„Tento systém plně předčí dosavadní praxi s pytli naplněných pískem, neboť jeden 15metrový tubus o výšce 45 cm nahradí 500 pytlů s pískem a je naplněn vodou za 90 vteřin. Zvýší se tak akceschopnost, dále kvalita protipovodňové zábrany a to vše při srovnatelných pořizovacích nákladech“, dodává starosta centrálního obvodu.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka