Co neopomenout při výběru sedací soupravy?

Výběr sedací soupravy vám může připravit některá úskalí. Na co je dobré být před nákupem připraven?

Cílená propagace v Plzni

Jak velkou sedací soupravu chci

Velikost sedačky se odvíjí hlavně od počtu osob. Pokud sdílíte byt s partnerem a pro občasnou návštěvu máte k dispozici křeslo, může vám stačit i úsporný dvousedák. Naopak velká rodina nebo četné návštěvy budou vyžadovat rozměrnou sedací soupravu ve tvaru písmene U.

Zapomínat bychom přirozeně neměli ani na to, že limitovaní budeme samotnou velikostí obývacího pokoje. Do menšího bytu se obecně doporučují sedací soupravy rohové, protože pomáhají významně uspořit cenné místo.

Konstrukce sedačky

Vnitřní konstrukci sedací soupravy si v obchodě neprohlédnete, přesto je poměrně důležitá. Rozhoduje totiž o tom, jak dlouhá bude životnost sedačky.

Plastový rám zaručuje minimální výdrž. Lépe je na tom dřevo, důležité je ale vědět, o jaké dřevo se jedná. Nejměkčí je borovice nebo smrk. K pevnějším dřevinám se řadí dub nebo buk. Nejdelší výdrž můžeme určitě očekávat od rámu z kovu.

Dbejte i na to, z jakého materiálu je vytvořená výplň. Jsou to různé typy pěn. Tím nejlevnějším bývá molitan. Můžete ale narazit na to, že taková náplň se brzy sesedá. Kvalitnější volbou jsou určitě modernější typy tzv. studených pěn.

TIP: Při nákupu sedací soupravy můžete například využít slevový kód Sconto nábytek z portálu MegaKupon.cz

Jak vybrat potahový materiál

Nároky na potahový materiál se odvíjejí jednak od požadavku na vzhled, ale i na údržbu. Kožená sedací souprava je krásná, luxusní, elegantní a nadčasová. Superlativů však ubude, pakliže se zaměříme právě na péči o ni. Vyžaduje pravidelné otírání a ošetřování speciálními přípravky.

Jestliže se jí budete dostatečně věnovat, může vám ale údajně vydržet až 4x déle oproti čalouněným modelům. Ty jsou náchylnější na opotřebování, ochotně na nich vznikají skvrny a nejeden majitel kočky doslova na vlastní sedačku pocítil, co umí drápky čtyřnohého mazlíčka. Faktem ale je, že zničená sedací souprava se dá přečalounit, což je pořád výrazně nižší investice než koupě nové.

V úvahu je nutné brát i aspekt ceny. Kožená sedací souprava vypadá úžasně, je ale také velmi drahá. Levnější koženka minimálně zpočátku vypadá stejně dokonale, tak dlouho vám ale nevydrží. Látka může být z hlediska poměru ceny a výkonu dobrým kompromisem.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka