Cyklomaraton AIMTEC Open Race zve v červnu celé rodiny na pozměněné trasy

Po sedmi ročnících AIMTEC Open Race se pořadatelé v letošním roce rozhodli zcela změnit obě trasy cyklomaratonu. Opustili oblast severního Plzeňska. Letos vás 11. června zavedou do Přírodního parku Horní Berounka a Přírodního parku Radeč.

Cílená propagace v Plzni

Nejvyšším bodem závodu je kopec Brno (718 m.n.m., druhý nejvyšší vrchol hřebene Radče. Leží v Přírodním parku Radeč ), který je zároveň druhým nejvyšším místem Křivoklátské vrchoviny.

Z Plzně cyklisté vyrazí údolím Berounky až do míst, kde se do ní vlévá řeka Klabava a dále podél Korečnického potoka budou stoupat na hlavní hřeben Radče, na kterém se nachází nejvyšší kóta závodu (vrchol Brno). Pořád v terénu po lesních cestách a pěšinách, korytem potoka s několika brody, žádná silnice a kolem příroda podobná šumavské. První půlka okruhu prověří tvé fyzické síly, času na odpočinek moc nebude. V závěrečném stoupání si účastníci hrábnou na dno, ale výhled do krajiny a následné sjezdy je vrátí zpět do hry. Z vrcholu Brna pak trasa převážně klesá a přes Březinu a Osek se dojede do oblasti Kokotských rybníků. Okolo Čertova kamene následuje sjezd do údolí řeky Klabavy. Zpět do Plzně se cyklisté vrátí přes Novou Huť a Přírodní rezervaci Zábělá. Ti, co si netroufnou pokořit nejvyšší bod závodu, mají možnost u ústí Korečnického potoka stoupat přímo na Kokotsko (501 m.n.m.), kde se obě trasy setkají. Vybrat si tedy můžou ze dvou tras v délce 35 a 60 km.

Pro děti budou připraveny DĚTSKÉ ZÁVODY na nenáročném okruhu v délkách od 1 km do 3 km na louce U sv. Jiří. Startovat se může už i na odrážedle!

Nechceš závodit? Přijedeš jako doprovod? Tak si zkrať čekání RODINNÝM VÝLETEM na nedalekou Rozhlednu Chlum. Na kole, koloběžce nebo jen tak pěšky s celou rodinou. Vstupné na rozhlednu je pro všechny registrované účastníky ZDARMA, pro prvních 200 zaregistrovaných dětí je navíc po absolvování výstupu na Chlum v cíli U sv. Jiří připravený  dárek v podobě sportovního batohu.

Na louce U sv. Jiří bude připraven bohatý ZÁBAVNÝ PROGRAM jako třeba Decathlon expo zóna s možností si vyzkoušet sportovní vybavení, autogramiáda Martina Straky a hráčů HC ŠKODA Plzeň, horolezecká stěna s výškou 8 metrů, skákací hrad a trampolína, jízda v terénní buggati, bezpečná zóna Besip, jízda zručnosti, tombola o horské kolo a další sportovní ceny, servis kol pro startující, hasičské soutěže, hlídací zóna. Parkování je na louce zdarma a nebude chybět ani občerstvení a muzika.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka