Dárek Proudu ženám: Speciální várka piva Raise Your Glass APA

Je tu je Mezinárodní den žen a s ním otázka, jak ženy náležitě oslavit. S odpovědí přichází plzeňský pivovar Proud, který na počest všech žen a obzvláště žen pracujících v pivovarnictví, 8. března vaří limitovanou edici piva Raise Your Glass APA.

Cílená propagace v Plzni

Speciál bude dostupný koncem dubna.

Pivovar Proud se tak letos již potřetí zapojí do celosvětové akce Pink Boots Collaboration Brew Day, jejímž symbolem jsou růžové holínky a cílem je podpořit a oslavit ženy v pivovarnictví. „Speciál Raise Your Glass APA jsme  v rámci Pink Boots Collaboration Brew Day poprvé uvařili vloni. Ukázalo se, že krásně chmelená APA podle receptury naší sládkové Lenky Strakové, ze specifické směsi chmelů od Yakima Chief Hops, je pro tuto příležitost ideální,“ konstatuje ředitel pivovaru Proud Michal Škoda. 

„Projekty jako Pink Boots Collaboration Brew Day mě baví, protože spojují lidi, kteří pivo prostě milují. Vnímám jej jako velmi přínosný i proto, že obrací pozornost k ženám v pivovarnictví. Tento obor už totiž dávno není doménou mužů. Přestože to mnohé lidi stále překvapuje, žen profesně spojených s pivovarnictvím přibývá, například jenom v Plzni jsme minimálně tři sládkové – ženy,“ dodává vrchní sládková pivovaru Proud Lenka Straková.

Také to je jeden z důvodů vzniku nového profesního spolku Pink Boots Society – Czech Republic z.s., který propojí mimořádné a inspirativní ženy k obohacující spolupráci. V plánu je sdílení know-how napříč oborem, realizace workshopů či vzdělávacích programů na míru reálným potřebám i předávání cenných zkušeností z praxe dalším generacím.

Pink Boots Collaboration Brew Day je iniciativou mezinárodní neziskové organizace Pink Boots Society, která byla založena v roce 2017 v USA s cílem podpořit profesionálky v oboru pivovarnictví v profesním růstu a vzdělávání. Symbolicky na Mezinárodní den žen 8. března v pivovarech po celém světě, které se myšlenku Pink Boots rozhodly podpořit, obují  ženy i muži růžové boty a uvaří vybraný styl piva ze směsi chmele nazvané Pink Boots Hop Blend. Složení exkluzivní chmelové směsi se každým rokem mění, ale vždy pochází od partnera iniciativy, renomované americké společnosti Yakima Chief Hops, proslulé chmelovými produkty špičkové kvality. Část výtěžku z prodeje chmele pak putuje skrze organizaci Pink Boots Society  na vzdělávací programy určené ženám v pivovarnictví.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 07.03.2023 17:06



4 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka