Do Viktorie přichází záložník Iván Díaz ze Žiliny

Viktoria Plzeň před startem jarní části sezony posiluje o argentinského záložníka Ivána Díaze, který přichází na hostování s opcí ze Žiliny do konce sezony.

Jarní servisní akce AUTO CB

Sedmadvacetiletý záložník se během čtvrtečního dne připojí k týmu Adriana Guľy. A právě s novým koučem se velmi dobře znají, setkali se během působení v Trenčíně i Žilině. „Ivána znám velmi dobře, jde o pracovitého a technického hráče. Věřím, že pomůže zvýšit konkurenci v našem týmu,“ řekl trenér Viktorie.

„Se Žilinou i hráčem jsme se domluvili na hostování do konce sezony s následnou opcí. Ivánovi přeji, aby se mu u nás dařilo,“ uvedl Adolf Šádek, generální manažer Viktorie.

Iván Santiago Díaz pochází z Argentiny, v mládežnických kategoriích působil například v týmech River Plate či Panathinaikos Athény. V roce 2012 okusil poprvé slovenskou ligu v dresu Trenčína. Poté se vrátil domů do Argentiny, po čase si jej opět vyhlédl trenér Guľa do Žiliny, kde přispěl k zisku mistrovského titulu.

„Viktoria má obrovský zvuk, jde o špičkový klub. Je to pro mě nová výzva a chtěl bych se prosadit a přispět k týmovému úspěchu. Za tuto šanci jsem vděčný a budu se chtít ukázat v tom nejlepším světle,“ uvedl po podpisu smlouvy Iván Díaz, který si na svůj dres vybral číslo 6.

21letý záložník Dominik Janošek stráví jarní část sezony 2019/2020 na hostování v Mladé Boleslavi.

Dominik Janošek odehraje jarní část soutěže ve středočeském klubu, ke kterému se připojí během čtvrtka. 

„Dominik je bezesporu talentovaný hráč, s nímž máme dlouhodobé plány, a také proto jsme s ním během soustředění prodloužili smlouvu do roku 2023. Po dohodě s trenérem i hráčem jsme vyhodnotili, že bude pro jeho vývoj nejlepší, když bude během jara pravidelně nastupovat a sbírat další ligové zkušenosti,“ uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek. 

Janošek odehrál během podzimní části v lize za Viktorku 259 minut v 10 zápasech, do kterých zasáhl, a připsal si jednu asistenci. Zároveň nastoupil do pohárových zápasů na hřišti Olympiakosu Pireus a v Bruselu proti Antverpám.

Hostování je bez následné opce.

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 12.02.2020 16:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka