Dobré jídlo i hudba. Češi a Němci si užijí společné odpoledne

V neděli 1. srpna 2021 se nádvoří Centra Bavaria Bohemia promění v místo setkání malých i velkých.

Cílená propagace v Plzni

Pro nejmenší bude připraven dětský program s kolem tradic a XXL pexesem, zatímco ti starší se mohou těšit na dobrou hudbu z Čech a Německa a kulinářské speciality.

Po loňském letním festivalu "Ahoj CeBB", který se setkal s vynikajícím ohlasem více než 180 návštěvníků na nádvoří Centra Bavaria Bohemia v Schönsee, zve CeBB v rámci projektu Česko-německého fondu budoucnosti „Kultura bez hranic“ i letos na akci pod širým nebem.

Po krátkém zahájení odstartuje v 15:15 hodin akci "Ahoj CeBB" nejmenší chodská dechovka "Sedmihorka". Jejich kořeny sahají až do roku 1946 a jejich repertoár zahrnuje jak klasickou českou lidovou hudbu, tak tradiční chodské písně a německou lidovou klasiku. V současné době tvoří sestavu kapely zpěvák a leader Václav Tesař, zpěvačka aakordeonistka Jaromíra Tesařová, Martin Pinc na trubku, Jan Hrubý na tubu a Jaroslav Zelinský na bicí.

Od 17:00 hod. vystoupí kapela "Rockimpact" ze Schönsee, která od roku 2012 přináší na pódium to nejlepší z klasického rocku od CCR po Metallicu. Zpěváky a kytaristy Eberharda aMartina Kreuzerovy doprovází Peter Zäch na bicí a Jaro Patočka na baskytaru.

Nedělní program zakončí od 19 hodin zlatý hřeb, koncert pražské dívčí poprockové kapely "The Apples"! Jejich rockový a hardrockový repertoár je stejně rozmanitý jako samotní hudebníci, kteří se těší, že po dlouhé době opět vystoupí v Schönsee.

Jídlo a pití bude zajištěno. Dobrovolníci Bavaria Bohemia e.V. mají připravené letní koktejly, kávu a tradiční české koláče z Domažlic. "Land und Gut", sdružení přímých prodejců z regionu, nabídne grilované speciality. O správné uhašení žízně se postará minipivovar z Domažlic sčerstvě načepovanými pivy.

Z hygienických důvodů je nutná registrace předem u Ivany Danisch ivana.danisch@cebb.de. Uveďte své jméno a příjmení, adresu a kontaktní údaje (e-mailovou adresu nebo telefonní číslo). Ze stejných důvodů bude u vchodu probíhat registrace.

Akce bude tlumočena. V případě nepříznivého počasí musí být akce zrušena (viz denní tisk awww.bbkult.net).


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 27.07.2021 08:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka